• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neizvjesna sudbina imovine BiH

Da li će BiH inkasirati sedam miliona dolara ili staviti u funkciju objekte koje je dobila prema Sporazumu o sukcesiji imovine bivše Jugoslavije?

 Neizvjesna sudbina imovine BiH Izvor: MONDO

Federacija Bosna i Hercegovina još nije odlučila da li će objekat ambasade u Oslu i rezidencije u Madridu i Beču, koje je krajem prošlog ljeta dobila prema Sporazumu o sukcesiji imovine bivše Jugoslavije, prodati za blizu sedam miliona dolara, ili adaptirati i staviti u funkciju.

Prema riječima Adnana Hadžikapetanovića, sekretara Ministarstva spoljnih poslova (MVP) BiH i bivšeg člana Zajedničkog komiteta za raspodjelu DKP imovine bivše Jugoslavije, ovo je dugotrajan proces koji još traje.

"Objekti su predati nama i u toku je uknjižba, odnosno prenos vlasništva na BiH. Šta će biti dalje, ja ne znam, jer sam davno predao sve papire kao član komisije", rekao je Hadžikapetanović za banjalučke "Nezavisne novine".

List je, kako navodi, pokušao da dobije odgovore u resornom ministarstvu BiH da li će ovi reprezentativni objekti biti prodati, što bi prema opštem mišljenju bila racionalna odluka u vreme budžetske i ekonomske krize.

Ovo, kao i pitanja kada je poslednji put zasjedao Zajednički komitet i koje će naredne diplomatsko-konzularne jedinice biti predmet sukcesije, ostala su bez odgovora koje list nije dobio iz kabineta ministra Zlatka Lagumdžije.

Podsjeća se da je, prema dogovoru iz Zagreba iz 2006. godine, BiH do sada ušla u posjed sedam od ukupno osam dobijenih DKP objekata.

Inače, ukupno 123 jedinice (ambasade, rezidencije, vile, stanovi, kuće i zemljišta) bivše Jugoslavije predmet su raspodjele, a njihova ukupna procijenjena vrijednost prije desetak godina bila je 266,4 miliona američkih dolara.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE