• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jašarević najavio štrajk glađu

Novopazarac Mevlid Jašarević, koji je prvostepenom presudom osuđen na 18 godina zatvora zbog terorizma, najavio je štrajk glađu.

 Jašarević najavio štrajk glađu Izvor: MONDO

Jašarević je telefonom pozvao redakciju sarajevskog "Dnevnog avaza" rekavši da će stupiti u štrajK glađu jer njegova supruga ima petogodišnju zabranu ulaska u BiH i zbog toga ne može da ga posjećuje.

List piše da je Jašervić poziv obavio sa telefonske govornice u krugu Pritvorske jedinice Suda BiH rekavši pritom da su mu zbog uskraćivanja posjeta supruge povrijeđena ljudska prava.

"Vidim da ovdje u pritvoru i najokorjeliji kriminalci imaju veća prava od mene. Zato ću početi štrajk glađu prvo tako što ću se iftariti i sehuriti (večerati) samo vodom, pa do kada izdržim", rekao je Jašarević dodavši da ga sin u pratnji rodbine posjećuje svaka četiri mjeseca.

On je rekao i da se njegova supruga Mirela Demirović obraćala s molbom Ministarstvu pravde BiH da joj se odobri ulazak u BiH jednom mjesečno na 48 sati, ali da nikada nije dobila odgovor.

Jašarevića je Sud BiH u decembru prošle godine osudio na 18 godina zatvora zato što je 28. oktobra 2011. godine iz kalašnjikova pucao na zgradu ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu i tom prilikom teško ranio policajca Mirsada Velića.

Jašarević, kako navodi list, nije htio da komentariše odluku Apelacionog vijeća Suda BiH koje je 11. jula ove godine poništilo presudu i naložilo ponovni postupak u njegovom slučaju.

Iako je presuda ukinuta Jašareviću je do daljnjeg određen pritvor jer bi, kako je procijenjeno, s obzirom na to da nema regulisan boravak u BiH mogao pobjeći. Jašarević je, inače, pripadnik radikalnog islamističkog pokreta - vehabija.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE