• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oduzeta tehnička roba vrijedna 100.000 KM

Službenici UIO BiH oduzeli tehničku robu ukupne vrijednosti 100.000 KM koja se nezakonito prodavala na pijacama u Banjaluci i Prijedoru

 Oduzeta tehnička roba vrijedna 100.000 KM Izvor: MONDO

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području regionalnog centra Banjaluka privremeno su oduzeli raznu tehničku robu ukupne vrijednosti 100.000 KM, koja se nezakonito prodavala na pijacama u Banjaluci i Prijedoru.

Na osnovu prikupljenih informacija i obavještajnih podataka o nelegalnoj prodaji robe, ovlašteni službenici Odsjeka za provođenje i poštivanje carinskih i poreskih zakonskih propisa u regionalnom centru UIO BiH u Banjaluci, uz asistenciju policijskih službenika banjalučkog Centra javne bezbjednosti, provjerili su poslovanje kod nekoliko obveznika na auto pijaci Banjaluka i pijacama "Močvara" i "Vilaco" u Prijedoru.

U saopštenju UIO BiH se navodi da je prilikom provjere pronađena razna tehnička roba stranog porijekla za koju nije postojala dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je nad istom proveden carinski postupak i da su plaćene uvozne dažbine.

Pronađeni su dijelovi za klima uređaje, frižidere, veš mašine i slično, te boce sa gasom – freonom, za koje je potrebno pribaviti posebne dozvole za uvoz u BiH i skladištenje.

Iz Uprave ističu da će protiv odgovornih lica kod kojih su utvrđene nepravilnosti biti pokrenuti odgovarajući zakonski postupci pred nadležnim pravosudnim organima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE