• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir pomilovao Vašičeka

Damir Vašiček, koji je učesnik današnje pucnjave u Mostaru, iz zatvora je izašao na osnovu pomilovanja predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

 Budimir pomilovao Vašičeka Izvor: MONDO

To je potvrđeno danas iz Tužilaštva BiH.

"Ovaj događaj, nakon obračuna vatrenim oružjem i pucnjave u Tuzli prije manje od mjesec dana, ukazuje da lica koja su nezakonito pomilovana ili oslobađana od izdržavanja kazne, učestvuju u incidentima i ugrožavanju bezbjednosti građana BiH, na šta je Tužilaštvo BiH skretalo pažnju prilikom istrage i preduzimanja istražnih radnji u predmetu Budimir i drugi“, ističe se u saoštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo navodi da je Vašiček u kratkom vremenskom periodu višestruko osuđivan i da je trebalo da se nalazi na izdržavanju kazne, ali da je na slobodi od početka mjeseca na osnovu nezakonitih odluka o pomilovanjima, puštanjima na uslovnu slobodu i smanjivanje kazne.

"Tužilaštvo BiH, SIPA i ostale agencije za provođenje zakona koje rade na ovom predmetu, nastavljaju istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu protiv Živka Budimira i drugih“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Vašiček je danas na benzinskoj pumpi "Gasprom" na sjevernom izlazu iz Mostara pucao u noge DŽenanu Demiroviću.

U pucnjavi u Tuzli prije manje od mjesec dana, u kojoj je jedno lice ubijeno, učestvovao je Mersed Hadžić, poznat kao "Mirso Švajcarac", kojeg je Budimir pomilovao krajem avgusta prošle godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE