• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodao maloljetnu kćerku za 1.500 KM

Zvorničanin pokušao da proda šesnaestogodišnju ćerku za 1.500 KM. Tragediju spriječili policija i Centar za socijalni rad, piše Avaz.

 Prodao maloljetnu kćerku za 1.500 KM Izvor: MONDO

Prava drama odvijala se prije nekoliko dana na području Zvornika. Samo zahvaljujući brzoj reakciji policije iz Malog Zvornika i Centra za socijalni rad iz Zvornika, 16-ogodišnja djevojčica s Ilidže, koju je rođeni otac prodao za 1.500 KM, spasena je od ropstva.

Djevojčica je, saznajemo, u pratnji svojih "kupaca" pješice prešla u Srbiju, i to preko željezničkog mosta u Karakaju, gdje su svi skupa odsjeli u jednoj privatnoj kafani u pograničnoj zoni na području Malog Zvornika.

Jednom od uposlenika kafane djevojčica i njena pratnja postali su sumnjivi te je o njihovom prisustvu obavijestio policiju, nakon čega su ubrzo bili uhapšeni i privedeni u Policijsku stanicu u Malom Zvorniku.

"Centar za socijalni rad u Zvorniku obaviješten je od kolega iz Malog Zvornika da je policija uhapsila maloljetnu državljanku BiH. Riječ je o 16-ogodišnjoj djevojčici koju je, prema vlastitom priznanju, otac prodao određenim osobama iz Beograda. Mi smo, shodno važećim propisima, odmah prihvatili djevojčicu, s njom obavili razgovor te je smjestili u Sigurnu kuću u Bijeljini. O svemu su obaviješteni nadležni istražni organi, s obzirom na to da je riječ o klasičnoj trgovini ljudima", kazao je Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku.

Djevojčica je, naravno, prodata mimo svoje volje, a njeni kupci s beogradskom adresom, kako saznajemo, porijeklom su s juga Srbije. U Zvornik je stigla u pratnji svog oca, koji se, nakon što je primio dogovorenu svotu novca, odmah uputio nazad u Sarajevo.

Djevojčica je u razgovoru s ovlaštenim licima priznala da ju je otac već jednom bio prodao u Zenicu za 5.000 maraka. Isto tako, ispričala je i druge detalje vezane uz način na koji je ugovorena njena prodaja.

Inače, riječ je o romskoj porodici s adresom prebivališta na Ilidži.

"Stekao se utisak da je djevojčica bila vrlo sretna zbog toga što je spasena prodaje. Dalo se zaključiti da je mentalno zdrava. Za sada raspolažem informacijama da je djevojčica predata u nadležnost Centra za socijalni rad Ilidža te da istražni organi rade svoj dio posla", rekao je Nikolić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE