• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv Parlamentu BiH da usvoji zakone

Delegacija EU u BiH i Kancelarija specijalnog predstavnika pozdravile su u odluku Savjeta ministara BiH o usvajanju zakonskih rješenja o JMB.

  Poziv Parlamentu BiH da usvoji zakone Izvor: MONDO

Ove institucije su apelovale na parlament BiH da nastave sa procedurom i bez odlaganja usvoji te zakone.

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da bi usvajanjem Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju bila provedena odluka Ustavnog suda BiH iz 2011. godine i omogućenoo izdavanje JMB novorođenčadima i naturalizovanim građanima BiH.

Pozdravljeno je i usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, koji dopunjava postojeći pravni okvir i poboljšava prijavu prebivališta u cijeloj zemlji.

U saopštenju se napominje da su ova dva zakona relevantna za ispunjavanje uslova iz Mape puta za viznu liberalizaciju, koju i dalje ocjenjuje Evropska komisija u okviru Mehanizma praćenja nakon vizne liberalizacije.

Savjet ministara BiH danas je jednoglasno usvojio novi Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, kojim je potpuno ispoštovana ustavna struktura BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučivaće sutra o zahtjevu Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku budu razmotreni Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH.

Ovaj dom odlučivaće sutra i o zahtjevu Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku budu razmotreni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE