• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Plakate po Banjaluci lijepe kukavice

Predsjednik "Naprednog kluba" istoričar Čedomir Antić ocijenio je da su autori plakata u Banjaluci nečasni ljudi i kukavice.

  Antić: Plakate po Banjaluci lijepe kukavice Izvor: MONDO

Na spornim plakatima je za vođu tzv. "laktaškog klana" označen predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a autore je Antić nazvao kukavicama, jer se nisu potpisali i svakako nisu spremni da snose odgovornost.

Antić je u izjavi za Srnu ocijenio da se iza pokušaja da kriminalizuju Dodika i vlast Srpske krije ili opozicija, koja želi da diskvalifikuje svoje protivnike ili velikohrvatski i velikobošnjački nacionalisti sa namjerom da na nedemokratski način promjene vlast u Republici Srpskoj i BiH, da bi preko nje ostvarili svoje ciljeve.

Pošavši od pretpostavke da je riječ o opoziciji, Antić je poručio da je legitimno pravo opozicionih stranaka da kritikuju, ali da treba da bude spremne da za metode koje su izabrale snose odgovornost i da javno stanu iza toga.

"I da je reč o kriminalcima, ta optužba mora da se potpiše. Opozicija mora da bude spremna da prihvati slavu, ali i tužbu. Ja kada sam govorio da je Slobodan Milošević kriminalac, on je imao veliku političku silu i njegovi politički protivnici su ginuli po ulicama Beograda, ja sam potpisivao – uvek", poručio je Antić.

Ukoliko se iza onih, koji su pod okriljem mraka lijepili plakate kriju velikohrvatski i velikobošnjački nacionalisti, onda je to, kaže Antić, krajnje nedopustivo.

"Nije isključeno da se iza svega krije pokušaj da se mimo demokratskih procedura i demokratskih izbora zameni rukovodstvo Republike Srpske i da SNSD, ali i SDS, bude zamenjen nekom poslušnom, probošnjačkom strukturom i opozicijom koja bi omogućila stvaranje nezavisne, velikobošnjačke, unitarne BiH", smatra Antić.

On je zaključio da je Republici Srpskoj najmanje potrebno da bilo ko iz Srbije hvali njenu vlast ili opoziciju, ali da se principi demokratije i džentlmenskog ponašanja na političkoj pozornici moraju znati.

"Optužbe bez potpisa to nisu", zaključio je Antić.

U Banjaluci su prije dvije noći izlijepljeni plakati sa pečatom "Stop kriminalu i korupciji" na kojim je aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik označen je vođom, kako je navedeno, "najzloglasnijeg klana u Evropi, takozvanog laktaškog klana".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE