• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mehmedović na slobodi

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH pustio je na slobodu Šemsudina Mehmedovića, kojeg su jutros uhapsili pripadnici Sipe.

 Mehmedović na slobodi Izvor: MONDO

Mehmedović je uhapšen zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv srpskog stanovništa na području Tešnja, potvrdila je Srni jedan od Mehmedovićevih advokata Senka Nožica.

Ona je navela da je postupajuži tužilac u 17.30 časova pustio Mehmedovića na slobodu, nakon što je od njega uzeo izjavu, "jer nije bilo razloga za predlaganje pritvora".

"Mi sad ne znamo šta je dalja procedura. Rečeno nam je da se istraga vodi", istakla je Nožica.

"Utakmica je tek počela. Postoji drugo poluvrijeme, a naravno tu su i produžeci. Ja se nadam dobrom ishodu", kazao je Mehmedović okupljenim novinarima.

Na novinarsko pitanje kako komentira današnje privođenje, Mehmedović je rekao:

"Moje privođenje je čista osveta".

Udruženje porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije saopštilo je danas da već 10 godina upozoravaju sve nadležne institucije da u svim strukturama vlasti u BiH sjede osumnjičeni za ratne zločine po komandnoj i izvršnoj odgovornosti, što potvrđuje i današnje hapšenje poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudina Mehmedovića.

"Kako da shvatimo izjavu potparola Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Kristine Jozić da predmet postoji od 2009. godine i da nemaju podršku od Suda i Tužilaštva BiH?", pitaju iz Udruženja.

Predsjednik Udruženja Milan Mandić ističe da to shvata kao apel, jer Sipa kao servis Tužilaštva traži pomoć od građana i institucija BiH da bi profesionalno obavila posao.

"Znamo i to da je predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso kadar SDA i da je nezamjenjiva na tom položaju. Mi iz porodica nestalih Srba grada Sarajeva pitamo - kada će pravda stići do nas? Nikada dok su ovakvi na svim nivoima vlasti u BiH", tvrde članovi Udruženja.

Iz Udruženja naglašavaju da osumnjičeni za ratne zločine sjede u Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara, Sudu i Tužilaštvu BiH, Sipa i svim institucijama Federacije BiH i BiH.

Mehmedovića su pripadnici Sipe predali postupajućem tužiocu oko 17.00 časova.

Funkcionera SDA i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uhapšen je jutros u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina protiv srpskih civila u periodu od proljeća 1992. do jeseni 1993. godine na području opštine Tešanj.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE