• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Tužilaštvo štiti Mehmedovića

Tužilaštvo BiH očigledno pruža proceduralnu zaštitu funkcioneru SDA Šemsudinu Mehmedoviću, izjavio predsjednik RS Dodik

 Dodik: Tužilaštvo štiti Mehmedovića Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Tužilaštvo BiH, očigledno, pruža proceduralnu zaštitu funkcioneru SDA Šemsudinu Mehmedoviću, koji se tereti za ratne zločine nad Srbima.

"Tužilaštvo BiH u ovom slučaju nije htjelo da sarađuje na očiglednim dokazima i to govori koliko je Tužilaštvo trulo i nepotrebno, kao i Sud BiH", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Govoreći o vladajućoj strukturi na nivou BiH, Dodik je ponovio da neće biti promjene "šestorke", uz ocjenu da vlast na nivou BiH izgleda kao patnja.

"Srpska insistira na poštivanju Ustava i Dejtonskog sporazuma. Ko god u Sarajevu prihvati takvu logiku i takvo ustavno ponašanje može biti naš partner", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je sa liderom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom uspješno završeno usvajanje važnih zakona o prebivalištu i jedinstvenom matičnom broju, koje je najviše promovisala Republika Srpska.

Na pitanje novinara o budućnosti bijeljinske šećerane, Dodik je rekao da će agencija za oduzimanje imovine stečene kriminalom, koja je formirana na nivou Republike Srpske, preuzeti vlasništvo nad Šećeranom i početi rad na oživljavanju te fabrike.

Prema njegovim riječima, to oživljavanje se eventualno može obezbijediti sa novim partnerima ili u okviru agencije i uz intervenciju Vlade Republike Srpske. 

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE