• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda: "Šestorka" funkcioniše

Vjekoslav Bevanda rekao je da se u slučaju Zakona o jedinstvenom matičnom broju pokazalo da parlamentarna većina na nivou BiH funkcioniše.

 Bevanda: "Šestorka" funkcioniše Izvor: MONDO

Bevanda, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nije želio da govori o navodnoj rekonstrukciji Savjeta ministara, ali je rekao da se iza pokušaja da se za sve okrivi izvršna vlast krije namjera skretanja pažnje sa životnih problema.

Nakon što je Savjet ministara utvrdio, a Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio Zakon o jedinstvenom matičnom broju, Bevanda je za "Dnevni avaz" rekao da očekuje da će i Dom naroda donijeti istu odluku.

Kada je riječ o jedinstvenom matičnom broju i setu usvojenih zakona, među kojima i o državljanstvu, Bevanda je naglasio da u njima nema ničega što je bilo predmet spekulisanja i manipulacija.

"Kod nas su svi ti propisi, vidi se na primjeru zakona o državljanstvu, bili previše liberalni. Uvjeren sam da ovo što je doneseno omogućuje transparentnost", rekao je Bevanda.

On vjeruje da je moguće pronaći rješenje za pitanje "Sejdić-Finci", koje su, uz koordinacioni mehanizam za EU, nulti prioritet.

"Vjerujem da se ta pitanja mogu dogovoriti samo treba razgovarati, a ne paliti vatru", rekao je Bevanda i izrazio bojazan da je prerano krenula predizborna kampanja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE