• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić obučavao vehabije za Siriju?

Naoružanje koje je nedavno otkriveno kod Tešnja u akciji SIPA je pod kontrolom Ismeta Begića, vlasnika zeničke firme "Almy".

 Begić obučavao vehabije za Siriju? Izvor: MONDO

Naoružanje koje je nedavno otkriveno kod Tešnja u akciji SIPA je pod kontrolom Ismeta Begića, vlasnika zeničke firme "Almy", stoji u prijavi koja je nedavno upućena SIPA, saznaju "Nezavisne" od izvora bliskog istrazi.

Kako saznaju, prijava bi, ukoliko se navodi pokažu tačnim, s ovim oružjem mogla povezati i Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Naime, u pomenutoj prijavi za organizovani kriminal, korupciju, organizovanje vehabija i obuku za terorizam protiv Begića navodi se da je Begić, koji je, kao i nedavno privedeni državni poslanik Šemsudin Mehmedović, visoki član SDA.

Begić je, kako se navodi, pod pokroviteljstvom Izetbegovića organizovao kamp u okolini Zavidovića za obuku vehabija i mudžahedina koji se šalju po dogovoru u Siriju i druga ratišta u islamskom svijetu. Begić, koji je i sam vehabija, navodno prijeti vehabijama koje se ne slažu s njim i ne podržavaju ono što radi.

U prijavi su dalje navedene i informacije da za to dobijaju novac koji dolazi preko Turske, i to preko posrednika koji avionom donosi novac u jednoj torbi, a preko kontrole prolazi diplomatskim putem. Na isti način, kako je navedeno, preko određenih ljudi prolazi i droga koja se šalje u Njemačku. Navedeno je, takođe, da je Begić, zajedno sa osobom koja se preziva Aljuši, povezan sa balkanskim kraljem kokaina Darkom Šarićem, pišu "Nezavisne novine".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE