• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Temperature i do 50 stepeni?!

BiH je zahvatio toplotni talas a meteorolozi za iduću sedmicu najavljuju temperature koje će prelaziti 40 stepeni Celzijusa.

 Temperature i do 50 stepeni?! Izvor: MONDO

Meteorolozi kažu da se izuzetno visoke temperature mogu očekivati narednog ponedjeljka ili utorka.

Meteorolog i klimatolog Federalnog meteorološkog zavoda Željko Majstorović kazao je za federalne medije da je pred nama duži period stabilnog i toplog vremena, a temperature će svaki dan rasti.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, krajem ove sedmice i početkom iduće očekuju se visoke vrijednosti dnevnih temperatura, posebno u sjevernim krajevima.

Za područje Mostara i Višegrada, već je uključen meteo alarm, koji ljude poziva na izuzetan oprez i praćenje uputstava nadležnih, kako bi se izbjegle moguće žrtve velikih vrućina.

U Zavodu tvrde da će u petak, subotu i nedjelju jutarnje temperature biti od 10 do 18, na jugu do 24, a dnevne od 29 do 36, na sjeveru zemlje, u drugom dijelu sedmice, lokalno koji stupanj i viša.

Meteorolozi kažu da je pred nama toplotni udar, a neki se ne ustručavaju prognozirati da bi se živa u termometru u nekim gradovima mogla približiti i 50-om podioku!

U BiH danas će biti sunčano i toplo uz umjerenu oblačnost, a poslije podne u zapadnim, centralnim i istočnim područjima mogući su pljuskovi. Najviša dnevna temperatura biće od 29 do 37 stepeni Celzijusovih. U Banjaluci jutro će biti vedro i malo toplije, a tokom dana pretežno sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 35°C.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE