• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saslušanja u vezi sa protestima o JMB

Policija u Sarajevu ispitala je sedam osoba u vezi s protestima 6. i 7. juna, tokom kojih je više od 1.500 ljudi bilo blokirano u Parlamentu BiH.

 Saslušanja u vezi sa protestima o JMB Izvor: MONDO

"Policijski službenici su u proteklom periodu u službenim prostorijama Policijske stanice Centar obavili intervju sa sedam osoba, koje su ispitane na okolnosti prekršaja iz člana 3. stav 2. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, počinjenog tokom protestnog okupljanja građana ispred zgrade institucija BiH u sarajevskoj opštini Centar", rečeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Mediji u Federaciji BiH prenose da je policija prvo saslušala Nihada Aličkovića, jednog od organizatora protesta ispred zgrade Parlamenta BiH, nakon čega su saslušani Šemsudin Maljević i Feđa Štukan, koji je dao izjavu u vezi sa blokiranjem ulaza u garažu parlamenta BiH.

Prena federalnim medijima, policija će u narednim danima saslušati još nekoliko osoba.

Nekoliko stotina demonstranata je u Sarajevu, zahtijevajući donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju, 6. juna držalo pod blokadom zgradu instutucija BiH, u kojoj se nalazilo oko 1.500 ljudi, među kojima je i 350 stranih državljana.

Evakuacija je izvršena u petak, 7. juna oko 4.00 časa, a brojni strani bankari koji su bili zatočeni najavili su tužbe protiv BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE