• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vlast zadužila Banjaluku za 200 miliona KM"

Banjaluka je zadužena za više od 200 miliona KM, a gradska vlast nedovoljno pomaže privredi, istakli predstavnici banjalučkog Gradskog odbora SDS-a.

 "Vlast zadužila Banjaluku za 200 miliona KM" Izvor: MONDO

Banjaluka kao politički, kulturni, ekonomski, socijalni i svaki drugi centar Republike Srpske mora da bude politički lider Srpske na način na koji će je prihvatiti svi građani, izjavio je potpredsjednik ove stranke Ognjen Tadić.
"Banjaluka mora da bude ekonomska lokomotiva koja druge vuče ka boljem, a nacionalnom politikom mora biti odgovorna za Srpsku", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Zbog toga je, kaže on, potrebno da sve političke stranke, i iz vlasti i iz opozicije, potpuno jasno saopšte građanima šta je njihov politički program kada je u pitanju ovaj grad.

Tadić je najavio da će banjalučki SDS pokušati da se dogovori sa ostalim političkim subjektima da tokom septembra bude obavljen što širi krug bilateralnih ili multilateralnih konsultacija radi sagledavanja situacije u Banjaluci i da svi zajedno promijene, ne samo politički ambijent, već i da Banjaluka bude centar koji ispunjava funkcije lidera Srpske.

Šef Kluba odbornika u skupštini grada Banjaluka Đorđe Umićević smatra da je "ekonomska i socijalna situacija na području tog grada veoma teška", te da je SDS na to upozoravao još prije dvije godine.

On je naveo da se postavlja pitanje kako u postojeći banjalučki ambijent dovesti investitora, jer bez investicija i nove proizvodnje nema ni novog zapošljavanja.

Umićević je rekao da je Banjaluka zadužena više od 200 miliona KM i da gradska vlast nedovoljno pomaže privredi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE