• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je u BiH dozvoljeno samo hapšenje Srba?

Jedan od zadataka komisije zbog privođenja Šemsudina Mehmedovića, biće da utvrdi da li je u BiH dozvoljeno samo hapsiti Srbe.

 Da li je u BiH dozvoljeno samo hapšenje Srba? Izvor: MONDO

Jedan od zadataka Istražne komisije za utvrđivanje zakonitosti postupanja nadležnih organa u slučaju privođenja poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića, biće da utvrdi da li je u BiH dozvoljeno samo hapsiti Srbe, rekao je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić.
Kalabić je rekao da, kada bude uhapšen neko od Bošnjaka, dižu se na noge svi mediji i parlamenti, dok je bilo slučajeva da Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsi pola nekog sela kada nađe jednu pušku kod Srbina, a Srbima je napunila zatvore i u Sarajevu i u Hagu.

On je rekao da je SNSD na današnjoj sjednici Predstavničkog doma podsjetio u kojoj mjeri je SDA neprincipijelna, jer kod hapšenja poslanika u ranijim sazivima nije dozvolila otvaranja bilo kakvih pitanja, a podržala je i zakon o ukidanju poslaničkog imuniteta.

"Međutim sada je ta priča drugačija. Mi želimo da se utvrdi da li je Tužilaštvo BiH nijemo na stotine i stotine stranica dokaza, kako tvrde u Sipi. Pitamo šta su radili Federalna uprava policije, Policijska stanica Tešanj, Sipa i Tužilaštvo BiH, jer su tone i tone municije pronađene u Tešnju. Ko ima veze sa tim?", upitao je Kalabić.

On je podsjetio da se o tome nije raspravljalo u parlamentu i nije se prihvatao nikakav prigovor.

"Sada imamo vrlo teške optužbe na račun Tužilaštva BiH. U Mostaru i nekim drugim sredinama u FBiH takođe je pronađeno naoružanje i sada kada su visokopozicionirani Bošnjaci predmet istrage, traži se da policijske agencije i tužilaštva prestanu da rade svoj posao", istakao je Kalabić.

Zbog svega toga, dodao je on, vrši se pritisak i na parlament i na Tužilaštvo, a SDA ćuti o tome zbog čega je došlo do hapšenja Mehmedovića i kakav spektar okolnosti je doveo do toga.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH donio je danas Zaključak o formiranju istražne komisije ovog doma za utvrđivanje zakonitosti postupanja nadležnih državnih organa u slučaju privođenja i zadržavanja poslanika SDA u Predstavničkom domu Šemsudina Mehmedovića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE