• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulići uhapšeni, bageri kopaju put! (Video)

Željko Vulić i dvojica njegovih sinova uhapšeni su uz upotrebu sile nakon što su pokušali da spriječe gradnju kroz njihovo dvorište.

 Vulići uhapšeni, bageri kopaju put! (Video) Izvor: MONDO

Nekoliko desetina policajaca rano jutros je opkolilo kuću porodice Vulić, nakon čega su uhapšeni Željko i dvojica njegovih sinova.

Željko Vulić i njegovi sinovi privedeni su uz upotrebu sile, nakon što su  pokušali da spriječe prilazak građevinskih mašina gradilištu Grand trejda u Banjaluci.

Policija je intervenisala kako bi bio omogućen početak izgradnje pristupnog puta od kuće Vulića  iza zgrade Medicinske elektronike ka stambeno-poslovnom kompleksu koji se gradi odmah uz kuću.

Prema izjavama očevidaca, Vulić je prvo vlastitim tijelom pokušao da spriječi ulazak mašina u njegov posjed, a nakon toga ušao je u svoj automobil kako bi njime zapriječio ulazak mašina, prenijela je agencija Anadolija. Svjedoci kažu da su nakon toga pripadnici specijalne policije razbili staklo na Vulićevom automobilu, njega nasilno izvukli iz istoga i preko 50 metara vukli po zemlji. Pogledajte hapšenje Željka Vulića.

Oko kuće i posjeda Vulića postavljena je traka i raspoređeni pripadnici interventne policije, a bageri su počeli da kopaju i prave put od kuće Vulića do stambeno-poslovnog kompleksa kontroverznog biznismena Mile Radišića.

Portparol banjalučkog CJB Marija Markanović je izjavila da je Željko Vulić priveden u prostorije CJB zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Markanovićeva je dodala da su privedeni i Vulićevi sinovi zbog ometanja državnog organa u vršenju javnih funkcija.

"Lica su svojim vozilom spriječila prilazak građevinskih mašina gradilištu. Na više izdatih upozorenja i naređenja lica da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, lica su se oglušila, te su lišena slobode i privedena u prostorije CJB Banjaluka", dodala je Markanovićeva.

U CJB ranije je potvrđeno da je jutrošnja asistencija policije kod gradilišta Grand trejda obezbijeđena prema zahtjevu nadležnog odeljenja Administrativne službe grada Banjaluka, prenosi RTRS. Agencija Fena navodi da su ovom izjavom demantovane tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića da Grad trejd "nije tražio intervenciju policije na imanju Vulića".

Četiri lica zbrinuta su danas u Kliničkom centru Banjaluka nakon incidenta koji se desio danas u Banjaluci, kada su privedeni Željko Vulić i njegovi sinovi.

U Kliničkom centru rekli su Srni da jedno od povrijeđenih lica ima povredu potkoljenice i da se nalazi na Klinici za traumatologiju, gdje će biti i operisano.

"Drugo lice, koje je lakše povrijeđeno, zbrinuto je i nalazi se u Kliničkom centru Banjaluka. Treće lice nalazi na Klinici za neurologiju i dijagnostika je u toku.Četvrto lice pušteno je na kućno liječenje, nakon što je pregledano", rečeno je Srni u Kliničkom centru Banjaluka.

U znak podrške porodici Vulić ispred policijskih traka okupljeno je više desetina građana među kojima su primjećene i pojedine ličnosti iz javnog života Banjaluke, uglavnom pojedinci koji su u proteklo vrijeme bili uz porodicu Vulić i koji se protive izgradnji poslovnog kompleksa preduzeća "Gran trejd".

Novinarima, među kojima je i reporter MONDO portala, zabranjen je kontakt sa porodicom i ulaz na posjed Vulića.

Porodica Vulić mjesecima vodi pravnu bitku za pristupni put koji banjalučka firma Grand Trejd želi da pregradi, a Željko Vulić je više puta svojim tijelom spriječio bagere da pristupe putu.

Građanska inicijativa „Park je naš!“ uputila je poziv svim građanima da se večeras u 19 časova okupe kod Starog hrasta zbog podrške porodici Vulić.

(MONDO, foto MONDO, video ATV)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE