• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija postupila po nalogu gradske uprave?

Ministar policije RS rekao da su pripadnici CJB Banjaluka kod Vulića postupili po zahtjevu gradske uprave. Grad se ograđuje od incidenata

  Policija postupila po nalogu gradske uprave? Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je da su pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka jutros u blizini porodične kuće Željka Vulića u ovom gradu postupili u skladu sa zahtjevom gradske uprave.

"Policija Republike Srpske je na usluzi svim građanima. Poštujemo zakon. Ispoštovali smo zakonsku proceduru i u ovom slučaju", istakao je Jovičić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Jedinica za profesionalne standarde će utvrditi da li su policajci prekoračili ovlaštenja.

On je najavio da će posjetiti povrijeđenog policajca u Kliničkom centru Banjaluka, nakon čega će medije obavijestiti o zdravstvenom stanju ovog pripadnika MUP-a, kao i Željka Vulić i njegovog sina Slobodana, koji su privedeni zbog napada na službeno lice.

Načelnik Uprave policije Darko Ćulum istakao je da je danas u Banjaluci teže povrijeđen komandir Jedinice za podrške koji ima dvostruki prelom noge, te da su dva policijska službenika lakše povrijeđena dok su pružali asistenciju koju je tražila gradska uprava radi izgradnje saobraćajnice na gradskom građevinskom zemljištu.

"Riječ je o zemljištu koje nije u vlasništvu porodice Vulić, niti firme `Grand trejd`. U ranijim pokušajima u izgradnji ove saobraćajnice radnici su bili fizički ometani da izvode radove. U skladu sa procedurama, juče smo sa Željkom Vulićem i njegovim bratom obavili informativni razgovor u kojem su nam oni rekli da neće ometati izvršenje radova, što su, ipak, učinili“, pojasnio je Ćulum.

On je dodao da su Željko Vulić i njegov sin Slobodan jutros sjedili u putničkom vozilu u svom dvorištu i došli do zemljišta na kojem su se izvodili radovi sa namjerom da ih spriječe.

"Nakon toga izdato im je zakonsko naređenje da napuste vozilo na šta su se oni oglušili i nastavili voziti vozilo ugrožavajući bezbjednost policajaca koji su vršili asistenciju“, istakao je Ćulum.

On je rekao da će unutrašnjom kontrolom biti utvrđeno da li su policajci upotrijebili prekomjernu silu prema Vulićima.

Prema riječima Ćuluma, ukoliko Vulići budu imali povreda biće upućeni na ljekarski pregled u Klinički centar Banjaluka.

Administrativna služba se ograđuje od incidenata

Administrativna služba grada Banjaluka je saopštila da se ograđuje od današnjih incidenata koji su se desili u blizini porodične kuće Željka Vulića i obavještava javnost da ničim nije doprinijela ovoj situaciji.

Iz Administrativne službe grada Banjaluka ističu da nisu tačne informacije da je grad, odnosno gradonačelnik Slobodan Gavranović, zatražio asistenciju policije da se navodno zaštite radne mašine "Grand trejda", posebno jer je radove na pristupnoj saobraćajnici, po nalogu Odjeljenja, izvodilo drugo preduzeće.

Iz Administrativne službe grada navode da su zaposleni u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja danas pristupili gradnji javne saobraćajnice u Ulici Svetozara Markovića, i to u skladu sa planskom dokumentacijom i odobrenjem za građenje, te ističu da ovi radovi nemaju veze sa onim na građevinskoj parceli preduzeća "Grand trejd".

U saopštenju je precizirano da je riječ o saobraćajnici, koja služi za nesmetan prilaz parceli Vulića, a dio je trase budućeg puta predviđenog regulacionim planom.

"Dakle, ovi radovi nisu bili ni u kakvoj vezi sa radovima koji se odvijaju na građevinskoj parceli preduzeća `Grand trejd`“, saopšteno je iz Administrativne službe grada Banjaluka.

Željko Vulić priveden je danas u prostorije CJB Banjaluka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela - sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Privedeni su i Vulićevi sinovi zbog ometanja državnog organa u vršenju javnih funkcija.

Vulići se mjesecima bore za pristupni put do njihove kuće koji želi da sruši “Grand trejd”, a mašine su jutros upućene s namjerom da im bude obezbijeđen privremeni prilaz puta s druge strane ulice, što oni ne žele.

Prolaz s druge strane nudi im grad i nadležni organi Republike Srpske, ali Vulići ne žele da im se oduzme prvobitni prilaz porodičnoj kući.

Željko Vulić je nekoliko puta tijelom sprečavao bager da uruši taj put, tvrdeći da tako brani opstanak svoje porodice.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE