• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavica Vulić: Brutalna hapšenja!

Slavica Vulić, majka uhapšenog Željka Vulića, medijima izjavila da je policija jutros brutalno pretukla njenog sina i dvojicu unuka.

 Slavica Vulić: Brutalna hapšenja! Izvor: MONDO

Željko Vulić i dvojica njegovih sinova uhapšeni su uz upotrebu sile nakon što su pokušali da spriječe izgradnju pristupnog puta prema stambeno-poslovnom kompleksu firme Grand trejd, a koja je u vlasništvu kontroverznog biznismena Mile Radišića.

Opisujući slučaj, Slavica Vulić je izjavila da su policajci drsko i nasilno postupali bez želje da uopšte pokušaju dijalogom riješiti situaciju.

Navela je da su palicama oštetili vozilo u koje se u jednom trenutku bio povukao Željko Vulić, te da su njegovog starijeg sina Slobodana oborili na zemlju i takođe da bruztalno uhapsili.

"U nevjerici sam! Mislili smo da će negdje biti pravde i sluha za naše probleme. Vjerovali smo u pravnu državu, ali ispalo je da je jedan Mile Radišić važniji od nas. Kako je to moguće ako svi imamo ista prava? Mislili smo da će na kraju pravda biti na strani istine. Oteto nam je nešto što koristimo više od 40 godina. Od ovog trenutka ja sam mrtva žena. Ja sam samo prividno živa i prividno postojim, ali sam danas umrla", izjavila je potresena žena.

Prema saznanjima portala "Istinito", investitor kompleksa u Picinom parku Mile Radišić cijelojutarnju dramu posmatrao je iz bašte svog ugostiteljskog lokala.

Građanska inicijativa „Park je naš!“ uputila je poziv svim građanima da se večeras u 19 časova okupe kod Starog hrasta zbog podrške porodici Vulić.

Kako je saopšteno iz CJB Banjaluka Željko Vulić priveden je danas u prostorije CJB Banjaluka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela - sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Privedeni su i Vulićevi sinovi zbog ometanja državnog organa u vršenju javnih funkcija.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je da su pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka jutros u blizini porodične kuće Željka Vulića u ovom gradu postupili u skladu sa zahtjevom gradske uprave.

Željko Vulić će biti sproveden u banjalučko Okružno tužilaštvo na dalje postupanje, rekla je Srni portparol banjalučkog CJB Marija Markanović.

Markanovićeva je dodala da će njegovim sinovima biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja - ometanje državnog organa u vršenju javnih funkcija, nakon čega će biti pušteni na slobodu.

Markanovićeva je ranije rekla Srni da su navedena lica pružala aktivan i pasivan otpor prilikom privođenja i tom prilikom su tri policijska službenika zadobila tjelesne povrede, od kojih jedan teže.

Načelnik Uprave policije Darko Ćulum istakao je da je danas u Banjaluci teže povrijeđen komandir Jedinice za podrške koji ima dvostruki prelom noge, te da su dva policijska službenika lakše povrijeđena dok su pružali asistenciju koju je tražila gradska uprava radi izgradnje saobraćajnice na gradskom građevinskom zemljištu.

U CJB Banjaluka ranije je potvrđeno da je jutrošnja asistencija policije kod gradilišta Grand trejda obezbijeđena prema zahtjevu nadležnog odeljenja Administrativne službe grada Banjaluka, prenosi RTRS. Agencija Fena navodi da su ovom izjavom demantovane tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića da Grad trejd "nije tražio intervenciju policije na imanju Vulića".

Administrativna služba grada Banjaluka je saopštila da se ograđuje od današnjih incidenata koji su se desili u blizini porodične kuće Željka Vulića i obavještava javnost da ničim nije doprinijela ovoj situaciji.

Iz Administrativne službe grada Banjaluka ističu da nisu tačne informacije da je grad, odnosno gradonačelnik Slobodan Gavranović, zatražio asistenciju policije da se navodno zaštite radne mašine "Grand trejda", posebno jer je radove na pristupnoj saobraćajnici, po nalogu Odjeljenja, izvodilo drugo preduzeće.

U saopštenju je precizirano da je riječ o saobraćajnici, koja služi za nesmetan prilaz parceli Vulića, a dio je trase budućeg puta predviđenog regulacionim planom.

"Dakle, ovi radovi nisu bili ni u kakvoj vezi sa radovima koji se odvijaju na građevinskoj parceli preduzeća `Grand trejd`“, saopšteno je iz Administrativne službe grada Banjaluka.

(MONDO, foto Istinito)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE