• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel sindikata poslodavcima

Savez sindikata Republike Srpske pozvao je poslodavce, čiji radnici rade na otvorenom da, zbog ljetnjih vrućina izvrše preraspodjelu radnog vremena.

 Apel sindikata poslodavcima Izvor: MONDO

Iz sindikata radnika apeluju da se na bilo koji način organizuje proces rada kako bi sačuvali zdravlje i živote svojih radnika.

Iz Saveza je saopšteno da su vremenskom prognozom u narednih sedam dana predviđene tropske temperature, kao i visok stepen UV zračenja, što će narušiti zdravlje i psihofizičke sposobnosi radnika ukoliko budu radili na otvorenom, kao i radnika koji rade u halama gdje proces proizvodnje zahtjeva visoke temperature.

Savez sindikata apeluje na poslodavce u Srpskoj, posebno u sektoru građevinarstva, poljoprivrede, rudarstva, prerade drveta, kao i komunalnim preduzećima, da povuku radnike sa otvorenog prostora u vremenu od 11.00 do 17.00 časova ili da vrše zamjenu radnika svakih sat vremena, te tako sačuvaju radnike.

Od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, kao i od Odbora za zaštitu zdravlja na radu, Savez sindikata zahtjeva da preduzmu sve potrebne mjere koje proizilaze iz zakona o zaštiti na radu, kao i drugih zakonskih akata, kako bi zaštitili zdravlje radnika u Republici Srpskoj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE