• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Zajedno i poslije izbora

Političke partije iz RS treba da i nakon opštih izbora 2014. godine zajednički nastupe na nivou BiH, rekao je potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović.

 Šarović: Zajedno i poslije izbora Izvor: MONDO

"Zajednički aranžman sa SNSD-om i DNS-om bio je koristan za Srpsku koja je i najveće benefite crpila iz toga. Ko god dobije povjerenje na narednim izborima treba da ima zajedničku platformu i partnerstvo oko pitanja na kojima ima približne ili iste stavove", rekao je novinarima Šarović.

Kada je riječ o odnosima na nivou Republike Srpske, on je naveo da ne vjeruje da će se bilo šta značajnije mijenjati u odnosu SDS-a prema vladajućem SNSD-u.

On je rekao da dvije stranke imaju drugačije poglede na rješavanje osnovnih životnih pitanja. "O pitanju vlasti i opozicije na narednim izborima odlučivaće pogled na ključna životna pitanja, koja će biti dominanta tema", smatra Šarović.

On je u ime SDS-a uputio apel građanima Srpske da se odazovu predstojećem popisu stanovništva.

"SDS započinje jednu vrstu kampanje za popis, koja će uključivati animaciju stanovništva u svakoj prilici. Pozivamo sve strukture vlasti, naročito Vladu Srpske da preduzme sve korake kako bi se izvršila kvalitetna kontrola popisa i spriječile moguće manipulacije", naveo je Šarović.

Prema njegovim riječima, cilj tih aktivnosti treba da bude to da popis vjerodostojno pokaže pravu sliku BiH i dva entiteta.

Šarović je ocijenio i da je u javnosti u Srpskoj, u proteklih nekoliko sedmica otpočela predizborna kampanja određenih političkih partija, koje su čak i kandidovale svoje kandidate na pojedine funkcije na nivou Srpske i institucija BiH.

SDS smatra da je to skretanje pažnje sa najvažnijih životnih pitanja i poručuje da se neće baviti kampanjom i kandidaturama, jer to sada smatra da neprimjerenim.

Ova stranka najavljuje da će to pitanje staviti na dnevni red, kada za to dođe vrijeme, a da će do tada svu pažnju i energiju usmjeriti na goruća, životna pitanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE