• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: 2.385 prijava za popisivače

Na području Banjaluke za instruktore i popisivače u okviru popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH prijavljeno je 2.385 građana.

 Banjaluka: 2.385 prijava za popisivače Izvor: MONDO

Predsjednik Popisne komisije Banjaluka Dubravko Malinić je podsjetio da je rok za prijavu kandidata za popisivače u jedinicama lokalne samouprave istekao u srijedu, te da je za potrebe popisa stanovništva na području Banjaluke potrebno 105 instruktora i 837 popisivača, te da će obuku proći rezervnih 20 odsto kandidata.

On je rekao da je zainteresovanost građana bilo velika, te dodao da će Popisna komisija od 2. do 9. augusta izvršiti ocjenjivanje prijavljenih kandidata za gradske instruktore i popisivače, te najkasnije do 10. augusta, na oglasnoj ploči, objaviti preliminarne liste izabranih kandidata.

Konačni rezultati, prema njegovim riječima, biće poznati do 25. avgusta.

Malinić je rekao da će izabrani kandidati za popisivače proći obuku, od 16. do 20. septembra, a kanditati za instruktore od 6. do 10. septembra.

"Nakon obuke kandidati koje će ispunjavati test na osnovu kojeg će biti birani opštinski instruktori i popisivači, te njihove rezerve", istakao je Malinić.

Za potrebe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. biće angažovano 18 879 popisivača i 2 464 opštinskih/gradskih instruktora, a obuku će proći i dodatnih 20 odsto koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE