• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Insistiraćemo na odgovornosti za nerede

Tomislav Nikolić izjavio da će ta partija na sednici Skupštine Srbije 2. septembra tražiti utvrđivanje odgovornosti za nerede u Beogradu

 Nikolić: Insistiraćemo na odgovornosti za nerede Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da će ta partija na sednici Skupštine Srbije 2. septembra tražiti utvrđivanje odgovornosti za nerede u Beogradu i za smrt simpatizera SRS Ranka Panića.

"Nećemo im dati priliku da nas optuže za opstrukciju rada Narodne skupštine, ali utvrđivanje odgovornosti za premlaćivanje i smrt nije opstrukcija", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare, osvrćući se na miting SRS 29. jula na kome je policija, kako tvrdi, tukla funkcionere SRS i ispaljivala u njih gumene metke.

Nikolić je optužio predsednika Srbije Borisa Tadića da po metodama "svog prijatelja" Mila Đukanovića pravi jednopartijsku državu i da pokušava istovremeno da bude predsednik države, vlade, skupštine i gradonačelnik "iako nije u stanju da to uradi".

"Najodgovorniji čovek u Srbiji za pripreme građanskog rata je Boris Tadić. On radi po sistemu uništiću SRS, ako treba i pobiću ih, a sve ove male miševe, kako ih naziva, uvući ću u vladu", kazao je Nikolić.

On je najavio je da će na sednici skupštine upitati Ministarstvo unutrašnjih poslova da li je utvrdilo "odgovornost za nalagodavce ubistva Ranka Panića" i da li je utvrđeno ko je "naredio prebijanje Aleksandra Vučića".

Nikolić, koji se u sredu sastao sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Konuzinom, kazao je da će SRS glasati za ratifikaciju energetskog sporazuma, ali da traži posebnu sednicu parlamenta na kojoj bi bio potvrđen taj sporazum.

On je optužio vladajuće koalicije na republičkom i beogradskom nivou da im je cilj samo da ostvare lične interese, dok su građani njihovi "robovi".

"Ovo je vlada po principu ko šta dobije. Pa da smo arapski emirati, Krkobabići ne bi dobili ovoliko. Nije ovo gerijatrijski dom", rekao je Nikolić i dodao da su Krkobabići zapravo tajkuni u Srbiji.

Nikolić je najavio i da će SRS ponuditi Demokratskoj stranci Srbije (DSS) i Novoj Srbiji (NS) da zajedinički deluju kao opozicija, ali je istakao da to ne znači da će se te partije "utopiti" u SRS.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE