• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Karadžiću pravna pomoć Srbije

Srbija će uskoro ponuditi svu pravnu pomoć odbrani Radovana Karadžića, izjavio je ambasador Srbije u Holandiji Radoslav Stojanović.

 Stojanović: Karadžiću pravna pomoć Srbije Izvor: MONDO

Srbija će uskoro ponuditi svu pravnu pomoć odbrani haškog optuženika Radovana Karadžića, izjavio je danas ambasador Srbije u Holandiji Radoslav Stojanović.

Stojanović je u intervjuu agenciji Rojters kazao da će 7. septembra kontaktirati haški Tribunal i zatražiti da mu se omogući poseta Karadžiću.

"Mogu samo da mu postavim pitanje (Karadžiću) da li mu je potrebna bilo kakva pomoć vlasti u Srbiji u pripremi dokumentacije, ili eventualno finansijska pomoć. Ako misli da vlast (u Beogradu) može da bude važna za njegovu odbranu, zatražiću od vlade da mu obezbede dokumenta", izjavio je Stojanović.

Ambasador je dodao da on lično ne želi da vidi Karadžića ili da sa njim razgovara, ali da će to učiniti ukoliko to bude želeo Karadžić.

Stojanović koji je bio predstavnik Srbije pri Tribunalu pre no što je postao ambasador, rekao je da se savetnik ambasade Srbije u Holandiji ranije sastao sa Karadžićem i da mu je ponudio manju finansijsku pomoć od 200 evra mesečno, ali da za sada nije dobio nikakav konretan odgovor Karadžića na tu ponudu.

"Odgovorio je: 'Ja sam sada uništen, nisam u stanju da mislim o malim stvarima, videćemo'", naveo je Stojanović.

On je dodao da je Vlada Srbije dužna da kontaktira s Karadžićem jer je on uhapšen na njenoj teritoriji i obavezna da osigura fer suđenje, dodajući da to ne znači simpatiju prema optuženom.

Stojanović je naglasio da ipak očekuje da će Karadžić odbiti da se sastane sa njim, zbog njegovih ranijih kritičkih izjava o liderima bosanskih Srba.

Karadžić, pred Tribunalom osumnjučen za genocid i ratne zločine, u petak će se ponovo pojaviti u sudnici kada bi trebalo da se izjasni o navodima optužnice. Ukoliko to odbije da učini, Sud će to tretirati kao da se izjasnio da nije kriv.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE