• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština grada izabrala v.d direktore

Skupština grada Beograda imenovala je vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća Beogradske elektrane, Beograd put i GSP.

 Skupština grada izabrala v.d direktore Izvor: MONDO

Dodadašnji direktori javnih preduzeća Ada Ciganlija Predrag Petrović i Parking servisa Živorad Anđelković razrešeni su, a tu dužnost do imenovanja novih obavljaće njihovi dosadašnji zamenici.

Petrović je imenovan za sekretara Skupštine grada za stambene i komunalne poslove.

Za vršioca dužnosti direktora preduzeća Beoelektrane imenovan je Zoran Predić, Beograd puta Milutin Štrbić, a GSP-a Radoslav Nikolić.

Odbornici Skupštine grada usvojili su resenja o razrešenju direktora i imenovanju vršilaca dužnosti u jednom broju javnih preduzeća po skraćenom postupku, po kome su usvojena i razrešenja i imenovanja predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora u javnim službama.

Po skraćenom postupku usvojeni su i predlozi rešenja o izboru članova radnih tela Skupštine grada Beograda, kao i dopuna rešenja o obrazovanju komisije za pripremu statuta Grada i izbor predsednika i članova tog tela.

Na predlog odbornika Srpske radikalne stranke, u toj komisiji biće Aleksandar Vučić, a na predlog Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije Andreja Mladenović.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju članova Gradske izborne komisije na predlog DSS-NS.

Odbornici SRS-a predložili su da se povuku predlozi rešenja o kojima se odlučivalo po skraćenom postupku, ali odbornička većina nije prihvatila taj predlog.

Oni su u više navrata ukazivali da je prekršen poslovnik o radu Skupštine, jer su predloge za imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora u javnim službama dobili neposredno pred početak sednice.

Odbornici DS-a Radmila Hrustanović, Nenad Milenković i Marko Kostić podneli su ostavke, zbog prelaska na nove dužnosti.

Na sednici Skupštine grada u toku je pauza od 30 minuta, tokom koje će biti održane sednice Gradske izborne komisije i Administrativno mandatne komisije.

Ova sednica gradske skupštine počela je sa zakašnjenjem od sat i po, jer se čekalo da odbornicima budu dostavljeni predlozi o razrešenju i imenovanju direktora jednog broja preduzeća i članova i predsednika upravnih i nadzornih odbora u jednom broju javnih službi.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE