• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sejdiu: Susret s Tadićem uz "strane posmatrače"

Fatmir Sejdiu ne isključuje mogućnost sastanka sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem uz "značajno međunarodno prisustvo".

 Sejdiu: Susret s Tadićem uz "strane posmatrače" Izvor: MONDO

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu ne isključuje mogućnost sastanka sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, pod uslovom, kako je objasnio za Bi-Bi-Si, da se ne otvara pitanja statusa Kosova i uz "značajno međunarodno prisustvo".

Sejdiu je, u intervjuu za Bi-Bi-Si na albanskom jeziku, naglasio da bi "na tom mogućem sastanku" pažnja bila posvećena "samo pitanjima susedskih odnosa između dve suverene zemlje".

Predsednik Kosova tvrdi da UNMIK "nije više partner" vlastima u Prištini, javila je RTK prenoseći taj intervju, ali smatra da bi misija UN, zajedno sa Euleksom, mogla da pomogne u ublažavanju napetosti u odnosima Prištine i Beograda".

Predsednik Kosova je kazao da "Srbija ne može da sprečava druge zemlje da priznaju realnost" na Kosovu.

On je takođe izrazio uverenje da inicijativa Vlade Srbije za razmatranje zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova neće dati rezultate.

Sejdiu je isključio svaku mogućnost sukoba sa Srbijom, uključujući tu i sever Kosova, koji je, kako je kazao, "integralni deo Kosova".

On je rekao da će Kosovo nastaviti da ide svojim putem razvoja i dobrih odnosa sa svim susedima u regionu, "uključujući tu i zemlje koje nisu priznale Republiku Kosovo".

Suštinska orijentacija Kosova, rekao je Sejdiu, bila je i ostaće integracija u EU i NATO, kao i "partnerstvo i prijateljstvo sa zemljama koje su dugo podržavale Republiku Kosovo, kao što su SAD i EU".

Sejdiu je odbacio svako upoređivanje i povlačenje paralela između Kosova i Južne Osetije i Abhazije, ponavljajući da je Kosovo "poseban slučaj".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE