• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Server: Birajte jedog predsjednika BiH

Danijel Server predlaže političarima u BiH da u okviru rješavanja pitanja "Sejdić–Finci" uvedu funkciju predsjednika i dva zamjenika predsjednika BiH

 Server: Birajte jedog predsjednika BiH Izvor: MONDO

Američki analitičar Danijel Server predlaže političarima u BiH da u okviru rješavanja pitanja "Sejdić–Finci" uvedu funkciju predsjednika i dva zamjenika predsjednika BiH, odnosno da članove Predsjedništva BiH biraju u paketu, bez etničkih ili teritorijalnih ograničenja.

"Budući da bi se za tu poziciju kandidovalo više Bošnjaka, onda onaj koji želi da pobijedi mora da potraži koalicione partnere iz drugih etničkih grupa. Mislim da bi to bilo dobro. Ima li neko da misli da je to loše?", upitao je Server.

On je u izjavi za "Dnevni avaz" predložio da se, "ako se to nekome više sviđa", predsjednik Parlamentarne skupštine BiH bira direktno, dok bi se tri člana Predsjedništva BiH birala u prvom ili drugom krugu glasanja.

Prema njegovim riječima, priča o "Sejdić–Finci" pretvorila se u političku trakavicu jer "nacionalisti nastoje da zadrže svoje pozicije".

Server zaključuje da bi Evropljani trebalo da povuku ručnu kočnicu i da prekinu pomoć onima koji usporavaju evropski put BiH. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE