• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saslušan i direktor KC Banjaluka!

Petoro privedenih ljekara i medicinskog osoblja KC Banjaluka saslušano u Okružnom tužilaštvu. Saslušan i Duško Račić, v.d. direktora ove ustanove.

 Saslušan i direktor KC Banjaluka! Izvor: MONDO

Policijska akcija "Loto" danas je nastavljena pretresom i privođenjem u Kliničkom centru Banjaluka iz kojeg je izuzeta određena medicinska dokumentacija za više osoba koja se dovode u vezu sa nezakonitim ostvarivanjem prava na invalidsku penziju.

Iako su iz banjalučkog Oktužnog tužilaštva danas naveli samo inicijale privedenih, "Nezavisne novine" pišu da su saslušani ljekari Ljiljana Preradović, Stanko Obradović, Danka Obradović, i B.V., te Duško Račić, v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Banjaluka.

Uz direktora Kliničkog centra Duška Račića, kako saznaje RTRS, na informativni razgovor privedena je i glavna medicinska sestra sa Klinike za neurologiju. Račić, koji je i bivši načelnik ove klinike, pušten je nakon saslušanja u okružnom tužilaštvu.

Ljekari KC-a danas su saslušani pod sumnjom da su učestvovali u izradi falsifikovane medicinske dokumentacije, odnosno nalaza i mišljenja, te otpusnih pisama.

"Fiktivno su vodili lica u evidenciji na bolničkom liječenju. Ova dokumentacija kasnije je korištena u postupku ostvarivanja prava na invalidsku penziju", izjavila je Maja Đaković-Vidović, portparol Tužilaštva.

Iako su prije tri dana u Kliničkom centru demantovali medijske informacije da je policija istovremeno sa pretresima Fonda PIO u Banjaluci pretresla i ovu zdravstvenu ustanovu - danas kratko saopštenje, u kojem navode da će sarađivati sa tužilaštvom.

Akcija "Loto" je započela u petak, kad je uhapšeno ukupno 14 osoba, od kojih dvije službenice banjalučke filijale Fonda PIO zbog sumnje da su učestvovale u nezakonitom pribavljanju invalidske penzije. Službenicama fonda Drenki Petrović i Nadi Kukavici već je određen pritvor.

Petrović i Kukavica su, navodno, uzimale novac od posrednika koji su pronalazili ljude zainteresovane za dobijanje invalidske penzije iako nisu ispunjavali uslove.

"Loto" je naziv zajedničke akcije Okružnog tužilaštva Banjaluka i pripadnika Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE