• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Zapad hoće da ukine RS

Zapadne sile relativizuju, mijenjaju i teže da ukinu samostalnost Republike Srpske, izjavio Vojislav Koštunica.

 Koštunica: Zapad hoće da ukine RS Izvor: MONDO

Zapadne sile relativizuju, mijenjaju i teže da ukinu prvobitni dejtonski pravni status, odnosno samostalnost Republike Srpske, čime se pokušavaju i ograničiti prava srpskog naroda u cijeloj BiH, upozorio je danas lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica.

Koštunica je danas u Novom Sadu na promociji svoje najnovije knjige "Politička neutralnost ili EU" rekao da je situacija još gora kada je riječ o položaju preostalih Srba u Hrvatskoj.

"U današnjoj Hrvatskoj obnavljaju se simboli Nezavisne države Hrvatske /NDH/, državne tvorevine koja će ostati upamćena po činjenju nezapamćenog zla prema srpskom narodu tokom Drugog svetskog rata. Nažalost, vlasti Srbije na sve to ostaju potpuno neme, obmanjujući javnost da je sve u najboljem redu", dodao je Koštunica.

On je ocijenio da i briselski sporazum Beograda i Prištine razara državu Srbiju, navodeći primjer uvođenja carina unutar države na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Koštunica napominje da to nije sve i da iz Brisela stižu "novi nalozi srpskim vlastima za dalje komadanje i razbijanje Srbije". "U Briselu se tvrdi da je sadašnji autonomni status Vojvodine neprirodan i sporan, a da je zapravo prirodno i nesporno jedino nešto što bi ličilo na državni status severne srpske pokrajine u državi Srbiji. Dakle, ni manje ni više nego država Vojvodine u državi Srbiji", naveo je Koštunica.

Koštunica ocjenjuje da je jedini izlaz iz ćorsokaka u koji je zapala zemlja nacionalna debata o budućnosti Srbije. "Moja knjiga je svojevrstan poziv na razgovor o budućnosti Srbije. U središtu tog razgovora je pitanje koje je sadržano i u samom naslovu knjige - pitanje opravdanosti ulaska Srbije u EU", istakao je Koštunica.

O knjizi Vojislava Koštunice "Politička neutralnost ili EU" u prepunoj Velikoj dvorani Kongresnog centra "Master" Novosadskog sajma govorili su i akademici Matija Bećković i Danilo Basta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE