• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smanjen broj lažnih azilanata

Broj lažnih azilanata iz BiH u zemlje EU ove godine bio je za oko sedam odsto manji nego 2012, izjavio je Bakir Dautbašić.

 Smanjen broj lažnih azilanata  Izvor: MONDO

Šef Monitoring tima Ministarstva bezbjednosti BiH za praćenje primjene bezviznog režima Bakir Dautbašić danas je učestvovao na sastanku šefova post-viza monitoring timova zemalja zapadnog Balkana sa predstavncima Evropske komisije u Briselu, na kojem nije bilo riječi o BiH budući da je ispunila sve obaveze.

"Pozitivno je ocijenjeno usvajanje Zakona o programu zaštite svjedoka BiH, odnos BiH prema Evropolu. Sa naše strane referisano je o ispunjenim obavezama", rekao je Dautbašić.

On je dodao da je riječ o uspostavljanju servera za razmjenu baza policijskih podataka i blokadi prelaza pogodnih za ilegalni prelazak granice sa Crnom Gorom na 22 mjesta.

Dautbašić je istakao da u Briselu danas nije bilo riječi o odluci vlade samoproglašenog Kosova da uvede ulazne vize za građane BiH kao recipročnu mjeru pošto BiH ne priznaje putne isprave stanovnika Kosova.

Dautbašić je rekao da bi u vezi sa tim trebalo da se izjasni Evropska komisija, jer je BiH na "bijeloj" šengen listi, napomenuvši da Kosovo nije dio ovog procesa monitoringa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE