• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodice nestalih nezadovoljne Insitutom BiH

Radojičić je rekao da postoji dosta žalbi organizacija porodica poginulih i nestalih iz RS na proces traženja i nalaženja nestalih u BiH.

 Porodice nestalih nezadovoljne Insitutom BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je danas da nema specifičan stav o inicijativi Koalicije za REKOM-a, koja traži formiranje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije, ali da u Srpskoj postoji odlična saradnja sa organizacijama porodica poginulih i nestalih.

Radojičić je rekao da postoji dosta žalbi organizacija porodica poginulih i nestalih iz Republike Srpske na proces traženja i nalaženja nestalih u BiH, pogotovo na rad Instituta za traženje nestalih BiH.

"Ono što znam, jeste da Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Srpske, zbog svih problema koji se dešavaju u BiH, priprema tužbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog nečinjenja BiH", izjavio je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Srpske ima podršku Narodne skupštine, te dodao da je svaka druga pomoć država i nevladinih organizacija dobro došla.

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Tamir Vaser rekao je da ne zna ništa specifično o ideji REKOM-a o formiranju regionalne komisije, ali da generalno zna i podržava svaku moguću regionalnu saradnju u vezi sa pitanjem ratnih zločina i privođenje počinilaca ratnih zločina pred sud pravde.

"Nedavno su tužioci BiH, Srbije i Hrvatske održali sastanak u vezi sa ovim pitanjem i mi pozdravljamo takve vrste inicijativa i saradnje", rekao je Vaser.

Predstavnici Koalicije za REKOM istakli su da je za utvrđivanje činjenica o ratnim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije potrebno formiranje regionalne komisije koja bi se bavila tim pitanjem.

Oni su rekli da su za formiranje te komisije dobili podrško šefova svih zemalja bivše Jugoslavije, osim od člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića. /

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE