• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH sama sebe blokira i nazaduje"

BiH sama sebe blokira i nazaduje na evropskom putu još od 2006. godine, izjavio je potpredsjednik Delegacije EP za Balkan Jelko Kacin.

 "BiH sama sebe blokira i nazaduje" Izvor: MONDO

"BiH ne samo da samu sebe blokira, već nazaduje od 2006, ali protekle godine je sva sklerotičnost i nefunkcionalnost političkog procesa u BiH došla do izražaja, prije svega u neuspehu primjene presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci, i maratonskim sesijama s komesarom Štefanom Fileom koje nisu urodile plodom", rekao je Kacin za agenciju Fena.

Kacin je, prenosi Radio Sarajevo, politički ambijent u BiH nazvao "farsom" koja postaje "sve transparentnija i poražavajuća, ako se takvo ponašanje uporedi sa državničkom odgovornošću i posvećenošću" premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija.

"Gdje je tu budućnost? Promjene su neophodne i nadam se da će one doći u 2014. godini, i to pre izbora u oktobru. Nezaobilazni faktor u tome će biti angažman međunarodne zajednice, a naročito Berlina i Vašingtona. BiH je potreban novi ustav, ali i mnogi novi političari, jer je to jedini put naprijed", rekao je Kacin.

(Beta, Foto: Ilustracija Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE