• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Smanjene administrativne takse

Banjalučka Gradska uprava počela je sa primjenom nove Odluke o gradskim administrativnim taksama, kojom je smanjena većina nominalnih iznosa taksi.

 Banjaluka: Smanjene administrativne takse Izvor: MONDO

Iz Odjeljenja za opštu upravu kažu da se najvažnije smanjenje nominalnih iznosa taksi odnosi na spise i radnje u postupku registracije i osnivanja, promjenu podataka i prestanak obavljanja djelatnosti preduzetnika na teritoriji Republike Srpske.

Tako je smanjena taksa za rješenja na osnovu kojih se odobrava obavljanje ugostiteljske, trgovinske, zanatske, te ostalih djelatnosti i za promjenu sjedišta preduzeća, koja sada iznosi 30 KM.

U oblasti prostornog uređenja, novina je da se za odobrenje za građenje taksa plaća prema predračunskoj vrijednosti objekta.

Usvojene su i izmjene u vezi sa donošenjem rješenja o upotrebi objekta, a prema novoj odluci taksa za rješenje o upotrebi objekta do 400 metara kvadratnih iznosi 50 KM, a za objekte bruto građevinske površine preko 400 metara kvadratnih i objekte infrastrukture 100 KM.

"Prema uporednim podacima, nominalni iznosi taksi su, uglavnom, niži od većine lokalnih zajednica, posebno kada je riječ o taksama na izvode iz matičnih knjiga, te ovjere potpisa, rukopisa i prepisa, koji su ostali, još uvijek, u istom iznosu od dvije KM za jedan izvod", kažu u Odjeljenju za opštu upravu.

Odluka o gradskim administrativnim taksama, koja je usklađena sa Zakonom o administrativnim taksama, usvojena je na sjedinici Skupštine grada Banjaluka 28. novembra, a počela je da se primjenjuje od 16. decembra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE