• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema mjesta za reagovanje zbog Elektroprenosa

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović smatra da nema mjesta za bilo kakva reagovanja OHR-a u vezi sa "Elektroprenosom BiH".

 Nema mjesta za reagovanje zbog Elektroprenosa Izvor: MONDO

"To što oni nisu obaviješteni vjerovatno je iz razloga što niko nije osjećao potrebu da ih o tome obavještava, ali u svakom slučaju akcionari se ponašaju u skladu sa zakonom", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je za Radio-televiziju Republke Srpske rekla da je završena procedura izbora generalnog direktora i članova Upravnog odbora na strani entiteta kao akcionara, te da ostaje dio posla koji treba da odradi Savjet ministara BiH, nakon čega će biti uspostavljena nova uprava.

"Nakon toga ide se u finalizaciju investicionih planova, a kada se steknu uslovi idemo na pitanje koje je već sedmicama sporno, a to je raspodjela dobiti", rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o projektu "Erasmus plus", Cvijanovićeva je rekla da će učešća u njemu biti i da se on nastavlja.

"Mi smo samo rekli da moramo poštovati ustavnu strukturu u okviru BiH i pozvali se na primjere iz Evrope", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se u pismu evropskog komesara za proširenje Štefana Filea jasno potvrđuje da prelazak na novi program podrazumijeva provođenje mnogo organizacionih izmjena i kad je u pitanju EU i kad je u pitanju BiH, te da su spremni za razgovore na ekspertskom nivou kako taj program treba da se realizuje.

"Ono što je važno je da i bez potrebe za osnivanjem agencije na nivou BiH ostaje mogućnost učešća u programu, a jedan od preduslova je plaćanje ulazne karte da bi korisnici iz te zemlje mogli da kandiduju određene projekte", rekla je premijer Srpske.

Govoreći o zapošljavanju stjuardesa iz Republike Srpske u kompaniji "Etihad", Cvijanovićeva je naglasila da mladići i djevojke iz Srpske mogu konkurisati i postati radnici ove kompanije, te da će zapošljavanje biti vezano za Abu Dabi.

"Ovo je proisteklo kao jedna naknadna mjera nakon što smo uspjeli da uspostavimo let na relaciji Banjaluka - Beograd koji nije ni predviđen samo kao veza ova dva grada, već da se preko Beograda stigne u ostale dijelove svijeta. To funkcioniše i imamo vrlo dobar tretman kompanije `Er Srbija` koja je shvatila naše potrebe", istakla je Cvijanovićeva.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE