• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uništeno nelegalno oružje

U banjalučkom "Jelšingradu" uništeno je 967 komada nelegalnog oružja, koje su građani dobrovoljno predali u kampanji "Biraj život bez oružja".

 Uništeno nelegalno oružje Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić pozvao je građane da se priključe akciji i predaju nelegalno naoružanje, jer će prema Zakonu o amnestiji, svi građani koji dobrovoljno predaju nelagalno naoružanje biti amnestirani od krivične i prekršajne odgovornosti.

On je precizirao da je danas uništeno 400 komada oružja dugih cijevi, 14 kratkih cijevi i dva ručna raketna bacača, prikupljenih u kampanji, te 500 komada dugih cijevi, 50 kratkih cijevi i jedan ručni raketni bacač koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela.

Jovičić je dodao da je u akciji prikupljeno više od 50.000 komada municije i 10.000 komada minsko-eksplozivnih sredstava, koji će biti uništeni na drugoj lokaciji.

Prema njegovim riječima, još nema procjene koliko ima nelegalnog naoružanja u BiH, ali će se zakonita pretresanja i oduzimanja vršiti na lokacijama na kojima se prema operativnim saznanjima utvrdi da ga ima, a za lica koja ga posjeduju neće važiti zakonska amnestija.

Portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić rekao je da su na području distrikta prikupljena 233 pištolja, deset automatskih pušaka, jedna puška M-48 i značajan broj lovačkih pušaka, koje su prikupljene u kampanji, ali i na osnovu sudskih odluka.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom građana ovoj kampanji i najavio nastavak ovih aktivnosti putem projekta rada policije u zajednici.

Šef Kancelarije UNDP-a u Banjaluci Goran Vukmir rekao je da su rezultati kampanje impresivni, s obzirom na postojanje kulture u društvu da se oružje ne predaje lako.

"Mislim da je ovo prilika da napravimo preokret i izaberemo život bez oružja", rekao je Vukmir i zahvalio entitetskim MUP-ovima i Policiji Brčko distrikta, jer su se aktivno uključili u kampanju.

Ova akcija, koja je počela 1. septembra, organizovana je sa Upravom policije Federacije BiH i Policijom Brčko distrikta, uz pomoć UNDP-a, OEBS-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i EUFOR-a i Republičke uprave civilne zaštite.

(Srna, Foto: Buka.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE