• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većina stranaka za ratifikaciju

Većina stranaka u Skupštini Srbije ocenila je da je potvrđivanje više međunarodnih sporazuma o zajmovima i ugovora veoma bitno.

 Većina stranaka za ratifikaciju Izvor: MONDO

Većina stranaka u Skupštini Srbije ocenila je da je potvrđivanje više međunarodnih sporazuma o zajmovima i ugovora veoma bitno, jer je predviđeno da se tim sredstvima realizuju važni projekti u Srbiju.

Za potvrđivanje tih zakonskih predloga glasaće poslanici liste Za evropsku Srbiju, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije, kao i poslanici Liberalno demokratske partije.

Srpska radikalna stranka ukazala je da su krediti štetni po građane Srbije.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija kazala je da će ta poslanička grupa glasati za ratifikaciju sporazuma o zajmovima zbog važnosti projekata koji će biti realizovani tim sredstvima.

Kolundžija je podsetila da su zakoni bili na dnevnom redu u martu ove godine ali da je tadašnji premijer smatrao da je važnije "vratiti mandat narodu" a ne ratifikovati te sporazume.

Poslanik Srpske radikalne stranke Veroljub Arsić kazao je da vlast nema tehničku dokumentaciju za realizaciju predviđenih projekata.

"Stavljate građane Srbije pred obavezu da vraćamo kredite ali ne znamo kolike su kamate na te kredite jer se u nekima pominju klizne kamatne stope a u onima koji se navode kao beskamatni krediti plaća se marža banke", kazao je Arsić.

Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka glasati za ratifikaciju 11 zakonskih predloga o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma o zajmovima i ugovora o garancijama za više projekata u Srbiji.

Jovanović je istakao da je te ugovore trebalo ranije ratifikovati jer je prošlo dosta vremena od njihovog potpisivanja.

Prema njegovim rečima, bilo bi dobro da nadležna ministarstva daju procenu šta će Srbija konkretno dobiti za 286,5 miliona evra obezbeđenih potvrđivanjem tih sporazuma.

"Ovo je dobar poslovni potez ali da dobijemo odgovor kakva je neposredan benefit od tih zajmova", kazao je Jovanović.

Poslanica Demokratske stranke Srbije Donka Banović navela je da će i ta poslaničke grupa glasati za 11 zakonskih predloga.

Ona je navela da je prethodna vlada, na čijem čelu je bio lider DŠ-a Vojislav Koštunica, zaslužna za sklapanje tih sporazuma kojima će biti realizovani veoma važni projekti.

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić takođe je naveo da će ta stranka glasati za ratifikaciju ugovora i kazao da je izuzetno zadovoljan što su oni došli na dnevni red parlamenta jer ih je radila prethodna vlada u kojoj je on bio ministar.

"Ovo su projekti važni za Srbiju. Most Gazela je jedan od najugroženih mostova i tehnički više ne može da primi sobraćaj. Sada se pokušava prebacivanje saobraćaja na obilaznicu oko Beograda kako bi počela rekonstrukcija Gazele", kazao je on.

Dodao je međutim da je nemoguće da se ispune obećanja vlasti da obilaznica bude završena u oktobru.

"Izuzetno je važno da se ovi zakoni usvoje", istakao je šef poslaničke grupe NS i pozvao vlast da nakon ratifikacije ubrza realizaciju predviđenih projekata.

Predstavnik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije Milan Nikolić rekao je da će poslanici te dve stranke glasati za potvrđivanje zakonskih predloga jer je reč o sporazumima i ugovorima koji su potpisani 2006. i 2007. godine.

"Ta sredstava su neophodna i zato ćemo mi podržati ratifikaciju ovih sporazuma", kazao je on.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE