• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jočić: Prioritet vlasti je EU, a ne Kosovo

Potpredsednik DSS Dragan Jočić dao je prvi intervju od kada je teško povređen u saobraćajnoj nesreći januara ove godine.

 Jočić: Prioritet vlasti je EU, a ne Kosovo Izvor: MONDO

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić ocenio je da je vladajuća većina stavila evropske integracija iznad svih državnih i nacionalnih interesa i odbrane Kosova što je u suprotnosti sa onim za šta su glasali građani.

Bivši ministar policije, koji se još nalazi na bolničkom lečenju, u intervjuu za "Večernje novosti" kaže da su na majskim izborima pobedile one stranke koje su se zalagale za odbranu Kosova i nacionalnih interesa, a ne one koje su davale prioritet evropskim integracijama.

"Stranačka koalicija oko SPS zaboravila je izborni program i napravila koaliciju sa listom 'Za evropsku Srbiju'. Tako je Srbija dobila vladu za koju nijedan građanin nije glasao", naveo je on i dodao da je time izneverena volja građana jer su dobili vladu zasnovanu na ličnim i uskostranačkim interesima.

Prema njegovim rečima, jasno se može videti da EU planski i sistematski radi na ostvarivanju nezavisnosti Kosova jer je poslala misiju Euleks na Kosovo a ta misija je sastavni deo odbačenog Ahtisarijevog plana.

"Za jednu istu evropsku misiju, za vreme bivše vlade, utvrđeno je da direktno ugrožava Srbiju, a sada, za vreme ove vlade, ta misija može da dođe na Kosovo. Po svemu sudeći, vlasti samo traže najbolji paravan da dignu ruke od Kosova zarad evropskih integracija", rekao je Jočić.

Istakao je da Srbija mora braniti nacionalne i državne interese koji su sada u konfliktu sa EU oko Kosova.

Na pitanje šta je glavni razlog zbog kojeg je njegova stranka osvojila manji broj glasova od očekivanog, Jočić je naveo da DSS učestvuje na izborima sa jasno definisanom politikom odbrane državnih i nacionalnih interesa i da takvu politiku nikada ne bi zamenili primamljivijom demagogijom zarad boljeg rezultata.

"Istorijske okolnosti odbrane Kosova imperativno su nalagale da sprovodimo našu državotvornu politiku, svesni da ako moramo da biramo izmedu dužnosti odbrane države i izbornog uspeha, onda moramo izabrati dužnost odbrane države", naveo je potpredsednik DSS-a.

Govoreći o svom zdravstvenom stanju i oporavku nakon nesreće, Jočić je rekao da ima stabilnog napretka i da još neće ići na kućnu negu jer je bolje da se vežbe za oporavak obavljaju u bolnici gde ima sve potrebne uslove za medicinski tretman koji mora da prođe.

Takođe je kazao i da veruje da su policija i nadležni organi dobro obavili svoj deo posla i da su utvrđene sve činjenice koje pokazuju kako je došlo do saobraćajne nesreće kod Velike Plane u kojoj je povređen.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE