• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Nestao otisak Mladićevog prsta

Rasim Ljajić potvrdio da nedostaje dokument sa otiskom prsta Ratka Mladića. Vlasti u Srbiji nisu locirale Hadžića i Mladića.

 Ljajić: Nestao otisak Mladićevog prsta Izvor: MONDO

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom u Hagu Rasim Ljajić rekao je da u ovom trenutku nije lociran ni Mladić niti Hadžić ali da se čini sve da se to uradi.

"Ratko Mladić je dugo bio u Srbiji, ali mi u ovom trenutku nemamo jasan dokaz o tome. Mi radimo kao da je on ovde", kazao je Ljajić gostujući na Radioteleviziji B92.

On je istakao da će "posao oko hapšenja Mladića biti završen" i dodao da je više puta bio iznenađen okolnostima koje su dovele do haških optuženika.

Upitan o informaciji iz današnjeg "Blica" da je iz evidencije Bezbednosno informativne agencije (BIA) zagubljen otisak prsta Mladića koji je neophodan da bi se utvrdilo da li je on tržio lažni identitet Ljajić je potvrdio da nedostaje dokumant sa otiskom prsta i kazao da je to polutačna infomacija.

"Mi smo naložili da se dođe do otisaka prstiju preostalih haških optuženika s obzirom na to da su Karadžić i Župljanin imali lažne identitete. Ispostavilo se da Mladić ima srpsko držvaljastvo od 7.
jula 1993. godine i da je podneo dokumentaciju za izdavanje lične karte 1999. godine", naveo je on.

Ljajić je dodao da je predmet dalje istrage kako je Mladić dobio ličnu kartu, a da se nije ni pojavio i dodao da se sumnja da je neko iznutra sklonio dokumentaciju sa otiskom prstiju.

Ljajić nije hteo da kaže u kojoj policijskoj stanici se to desilo i ocenio je da nije dobro da se takve informacije pojavljuju u medijima "praktično dan pošto mi do njih dođemo".

Prema njegovim rečima, atmosfera tokom razgovora sa tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, je bila radna i "prošlo se kroz sve zahteve".

On je dodao da je najvažnija ocena ministra Evropske unije koja se očekuje u ponedeljak i dodao da je Srbija zbog ocena predhodne tužiteljke Karle del Ponte zaustavljena na putu ka evropskim integracijma.

"Svi znaju da posao sa Hagom sve dok ne budu izručeni Mladića i Gorana Hadžića nije okončan i ako neko hoće da spreči Srbiju na putu ka integracijama EU on to može da uradi", kazao je Ljajić.

Upitan o pretnjama koje se upućuju državnim funkcionerima on je rekao da se u njegovom slučaju one pojavljuju u talasima i da tome ne daje značaja jer "onaj ko hoće nešto da uradi taj i uradi a ne preti".

"Ne mislim da je većina tih pritnji ozbiljna. Ipak, državni organi to moraju najozbiljnije shvatiti", istakao je Ljajić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE