• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šainović ne može kući

Haški tribunal odbio je zahtev Nikole Šainovića, optuženog za zločine na Kosovu 1999, da bude privremeno pušten u Srbiju na dve nedelje zbog lečenja.

 Šainović ne može kući Izvor: MONDO

Sudsko veće predsedavajućeg Ijana Bonomija je u odluci ocenilo da medicinski tretman, koji je Šainović zatražio, nije dovoljno "ozbiljan" da bi opravdao njegovo privremeno oslobađanje.

Veće je "neadekvatnim" nazvalo informacije koje mu je odbrana dostavila o "troškovima traženog tretmana, kao i o finansijskoj situaciji" Šainovića.

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović, koji je optužen zajedno sa Šainovićem, juče je pušten iz sudskog pritvora na privremenu slobodu do 2. oktobra. Milutinović će u Srbiji biti podvrgnut "medicinskoj proceduri", saopštio je Tribunal.

Milutinović i Šainović optuženi su za prisilno premeštanje, deportacije, ubistva i progon Albanaca sa Kosova u prvih šest meseci 1999. godine. Zajedno sa njima, optuženi su i generali Dragoljub Ojdanić, Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević i Sreten Lukić.

Suđenje je počelo 10. jula 2006. godine, a okončano je završnim rečima optužbe i odbrane 27. avgusta ove godine. Tužioci su zatražili da optuženi budu proglašeni krivim i da im budu izrečene kazne između 20 godina zatvora i doživotnog zatvora.

Branioci su, nasuprot tome, tvrdili da krivica optuženih nije dokazana i zatražili da ih Tribunal oslobodi.

Sudije su se zatim povukle na većanje i presudu će saopštiti naknadno.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE