• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić napustio sastanak, Vučić nije ni došao

Tomislav Nikolić napustio sastanak Centralne otadžbinske uprave SRS na kome se Aleksandar Vučić nije ni pojavio.

 Nikolić napustio sastanak, Vučić nije ni došao Izvor: MONDO

Doskorašnji zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić napustio je sednicu Centralne otadžbinske uprave pre glasanja o njegovom i isključenju poslanika SRS koji su prešli u novoformirani poslanički klub "Napred Srbijo".

Nikolić je novinarima ispred sedišta SRS u Zemunu rekao da je napustio sednicu jer mu je bilo jasno da će biti isključen, kao i zbog toga što je želeo da prekine "beskrajnu svađu".

"Izašli smo jer smo videli da nam tamo više nije mesto. Dalje ćemo ići svojim političkim putem, a SRS svojim", rekao je Nikolić.

Rekao je da je na sednici pročitano pismo koje je lider radikala Vojislav Šešelj poslao iz Haga i da su nakon toga usledile "teške reči" na njegov račun i na račun poslanika koji su formirali poslanički klub "Napred Srbijo".

Nikolić je rekao da su ga optužili da je "agent stranih obaveštajnih službi", "sluga" i da je "izdao" Vojislava Šešelja.

Nikolić je potvrdio da generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić nije došao na sednicu Centralne otadžbinske uprave i ocenio je da Vučić "još danas" mora da se izjasni o tome da li će ostati u SRS ili će pristupiti Nikoliću.

Nikolić je još rekao da će već od naredne nedelje početi sa formiranjem nove političke partije, da još nije određeno ime te stranke, ali da će to biti partija moderne desnice, koja će se zalagati i za saradnju sa EU i sa Rusijom i za očuvanje Kosova u sastavu Srbije.

On je kao "nezamislive" odbacio optužbe oponenata iz SRS da je iz stranke istupio po nagovoru tajkuna i zatražio da se, ukoliko postoje dokazi za tako nešto, ti dokazi i objave.

Tomislav Nikolić je rekao da u novu stranku neće zvati nikoga posebno od dosadašnjih članova SRS, već da će poziv uputiti "svim građanima Srbije" čim narednih dana stranka bude formirana.

Zajedno sa Nikolićem, kako je sam rekao, sa sednice Centralne otadžbinske uprave, sednicu je napustilo dvadesetak članova te uprave, među kojima i poslanici Jorgovanka Tabaković i Božidar Delić.

Sastanak je počeo nešto posle 12 sati u sedištu SRS u zemunskom Magistratu. Nikolić je na sastanak došao praćen poslanicima njegovog poslaničkog kluba "Napred Srbijo".

Nekoliko desetina građana SRS koji su se okupili ispred sedišta stranke dočekalo je Nikolića aplauzom, a pojedini su mu uzvikivali "izdajnik".

Ispred sedišta stranke je više desetina novinara, a primećeno je i nekoliko patrola policije.

Sednica je zatvorena za javnost, ali su nakon sednice najavljene izjave funkcionera stranke.

Centralna otadžbinska uprava SRS ima 101 člana po statutu, ali ih trenutno ima 98 i svi su primili poziv za sednicu, rekao je potpredsednik SRS-a Dragan Todorović.

On je podsetio da je Predsedništvo radikala zatražilo isključivanje iz partije poslanika koji su pristupili Nikolićevom klubu zbog kršenja statuta partije, dok se protiv Nikolića vodi i postupak zbog iznošenja stranačke dokumentacije van prostorija stranke.

Sednica Uprave SRS je oko 14 sati još bila u toku i po njenom završetku najavljeno je obraćanje funkcionera SRS novinarima.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE