• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić "oživljava" narodne radikale?

Tomislav Nikolić pregovara sa čelnicima vanparlamentarne Narodne radikalne stranke o njenom oživljavanju.

 Nikolić "oživljava" narodne radikale? Izvor: MONDO

Doskorašnji zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić pregovara sa čelnicima vanparlamentarne Narodne radikalne stranke (NRS) o njenom oživljavanju, potvrdilo je agenciji Beta više izbora.

"Jedina šansa da Nikolić preživi posle razlaza sa Šešeljem je da zajedno ojačamo Narodnu radikalnu stranku i o tome se uveliko razgovara", rekao je predsednik narodnih radikala Radovan Krčmarević "Raka Ejšinger", preduzetnik iz Lazarevca.

Krčmarević kaže da su "pregovori uveliko odmakli", te da se razgovara i sa Majom Gojković, koja je za "građansku opciju, ali bi se te stvari mogle pomiriti".

On je napomenuo da Narodna radikalna stranka neće odustati od svog programa, ali da to nije prepreka u mogućem udruživanju sa strujom Tomislava Nikolića, koji je svojevremeno i bio potpredsednik NRS.

"Šešelja su među radikale doveli Nikolić, Maja Gojković i Dragan Todorović, a Srpska radikalna stranka osnovana je 1991. godine u Kragujevcu", kazao je bivši čelnik narodnih radikala Živko Đurić iz Mionice, gde NRS takođe godinama ima značajno uporište.

Đurić kaže da je na tom kongresu Svetislav Stanojević Šole, lekar iz Osečine, pokušao da objasni da je "Šešelj najveća prevara", ali su ga stranačko i Šešeljevo obezbeđenje izbacili iz sale, a za njim su skup napustili i ostali narodni radikali iz valjevskog kraja.

Prema Đurićevom mišljenju, eventualni problem mogao bi biti Nikolićev "povremeni posprdan odnos" prema kruni i monarhiji u Srbiji, ali smatra da je Nikolić iskusan političar te bi "tu stvar umeo da ispegla".

Aktuelni predsednik narodnih radikala Krčmarević izabran je na tu funkciju u januaru 2008, a 1992. iz SRS izbacio ga je, kako kaže, "lično Šešelj" i uzeo mu obećani poslanički mandat iako je to "platio nemačkim markama".

Krčmarević kaže da NRS, uprkos činjenici da je vanparlamentarna stranka od svog obnavljanja na počecima višestranačja u Srbiji krajem 1980-tih i početkom 1990-tih, danas ima 54 opštinska i okružna odbora.

Najjača uporišta narodnih radikala su u istočnoj Srbiji i Negotinskoj krajini, u okolini Niša i Pirota, oko Vranja, u Požarevcu, Užicu, Arilju, Mionici, Čačku i njihovoj okolini.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE