• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Nema dokaza da je Mladić u Srbiji

Rasim Ljajić je izjavio da nema dokaza da se bivši komandant Vojske Republike Srpske i haški begunac Ratko Mladić nalazi u Srbiji.

 Ljajić: Nema dokaza da je Mladić u Srbiji Izvor: MONDO

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da nema dokaza da se bivši komandant Vojske Republike Srpske i haški begunac Ratko Mladić nalazi u Srbiji.

"Sprovodimo aktivnosti kao da je u Srbiji, ali u ovom trenutku nemamo nikakav dokaz ili trag koji bi to potvrdili. Svaka rasprava o tome da li je Mladić u Srbiji je beskorisna. Licitiranje o tome gde se Mladić krije neće nas nigde odvesti. Jednostavno, moramo što pre završiti taj posao, a to znači da Mladić bude lociran, uhapšen i izručen u Hag", kazao je Ljajić u intervjuu za sutrašnje "Novosti".

On je odbio da nagađa da li je Mladić, poput bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića koji je krajem jula uhapšen u Beogradu, promenio izgled i identitet tokom godina skrivanja, dodajući da nadležni organi imaju fotorobot mogućeg Mladićevog izgleda.

"Ne mogu da nagađam, mada se fotorobot koji smo svojevremeno dobili za Radovana Karadžića pokazao potpuno netačnim", kazao je Ljajić i dodao: "Imali smo (fotorobot) za sve begunce kako bi danas eventualno mogli da izgledaju".

On je kazao i da je Mladić poslednji put tražen nedavno, a da o valjanosti te akcije govori i podatak da "mediji nisu ništa znali o tome".

"Trudićemo se da i dalje na taj način sprovodimo akcije jer su tada veće šanse za uspeh. Čak nam je i Tribunal odao priznanje kako je ta akcija izvedena", naveo je Ljajić i dodao da su u potragu za Mladićem uključene službe bezbednosti "a po potrebi i druge državne strukture".

Ljajić je negirao da strane obaveštajne službe učestvuju u potragama.

"Učestvuju samo naše službe bezbednosti. Ali, prihvatamo i spremni smo na svaki vid saradnje. Svaka informacija o eventualnom skrivanju Mladića je dobrodošla bez obzira na to da li dolazi od naših ili stranih službi", kazao je Ljajić.

On pretpostavlja da se u Mladićevom okruženju nalazi mali broj ljudi i dodaje da je "sva pažnja usmerna na to da bude lociran".

"Tek posle toga razmotrićemo bezbednosnu situaciju oko njegovog hapšenja, jer to pitanje jeste osetljivo i nije beznačajno", kazao je Ljajić, dodajući da srpske vlasti imaju indicije o tome ko finansira Mladićevo skrivanje, ali da je rano da o tome govori.

Na pitanje da li je rešena misterija oko nestanka otiska Mladićevog prsta, on je odgovorio: "Nema tu misterije. Tu misteriju su napravili mediji. Mladić je zahtev za ličnu kartu predao 3. novembra 1999. godine u Ljermontovoj ulici u Beogradu i istog dana ju je dobio. Istina je da nema kartona sa fotografijom i otiscima prstiju, ali BIA nema veze s tim, jer BIA ne izdaje lične karte".

On je rekao i da nema informacije gde se krije još jedan haški begunac Goran Hadžić, dodajući da se proveravaju "sve moguće lokacije u Srbiji kao kod Mladića".


(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE