• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić napušta politiku (za sada)

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić izjavio je da podnosi ostavku na sve funkcije u SRS i da se privremeno povlači iz javnog života.

 Vučić napušta politiku (za sada) Izvor: MONDO

Generalni sekretar Srpske radiklane stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da podnosi ostavku na sve funkcije u SRS i da se privremeno povlači iz javnog života, ali nije isključio mogućnost ponovnog bavljenja politikom.

Vučić je novinarima ispred Skupštine Beograda rekao da je u proteklih nekoliko dana ćutao nadajući se da može biti postignut dogovor dve struje u SRS, ali da to nije bilo moguće i da on sam nije uspeo da spreči raskol.

Na pitanje da li bi, ukoliko se bude bavio politikom, mogao da nastupi nezavisno od Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića, Vučić je odgovorio negativno.

"Nisam sujetan čovek, nisam se rodio u fotelji. Ne treba mi ni fotelja predsednika stranke, moja je želja da se pobedi režim Tadića, Dačića i Jovanovića, ali očigledno da to nisu svi razumeli na najbolji način", rekao je on.

"Žao mi je što ste ovoliko čekali, što su prolazili dani, neki su mislili da nešto kalkulišem, računam, kako bih video ko će da bude nekakav pobednik unutar stranačkih trvenja", objasnio je Vučić razlog svog višednevnog ćutanja.

On je rekao da "sve to nije istina", već se nadao nekom pomirenju i normalnom odnosu u stranci zbog stanja u kojem se ona danas nalazi, a koje, kako je rekao, ni sam nije uspeo da spreči.

"Zato sam podneo ostavku na mesto generalnog sekretara i šefa odborničke grupe u Skupštini grada Beograda", kazao je Vučić i dodao da sve ono što je spremao da kaže novinarima, na kraju bi ispalo pomalo patetično.

Vučić je dodao da nije potrebno da govori o tome koliki je značaj to što je 13 godina bio generalni sekretar najveće stranke u Srbiji.

Zato, kako je rekao, za njega današnji dan nije radostan, a možda je jedino dobro to što je posle kratkog vremena ili kratkog ćutanja, mogao da vidi šta neki o njemu misle.

Rekao je da ne zna koliko će mu biti potrebno vremena da se vrati u javni život, ali da je to "više od tri dana".

On je rekao i da je o svojoj odluci da podnese ostavku obavestio Dragana Todorovića i Tomislava Nikolića.

"Najveći broj mojih prijatelja je sa Tomislavom Nikolićem, ali i oni znaju da odluke donosim sam", odgovorio je Vučić na pitanje da li će se priključiti Nikoliću.

Vučić je rekao i da ne želi da govori loše o svojim kolegama iz SRS, kao i da se nije viđao sa tajkunima.

"Mislim da je ćutanje bilo mnogo pametnije od priče mnogih mojih kolega i prijatelja, mogao sam da vidim šta neki zaista misle o meni. Sada im je oslobođen prostor i mogu, kako i sami misle, da napreduju jer ih više jedan Vučić ne ometa", naglasio je on.

Prema Vučićevim rečima, sada će u stranci biti verovatno bolje, "kada dorasli preuzmu kormilo".

Vučić je potvrdio da se u ponedeljak uveče, pre sedam dana, čuo sa liderom stranke Vojislavom Šešeljem ne želeći da prenese detalje razgovora.

"Ne volim da prenosim unutarstranačke stvari, ne volim da govorim o tome. Žao mi je što neki drugi misle da sam nedorastao zato što sam ćutao, a ja mislim da su nedorasli oni koji su mnogo pričali", rekao je Vučić.

Odgovarajući na tvrdnje da su Milan Beko i Miroslav Mišković finansirali SRS, Vučić je rekao da je "siguran da su svi ti ljudi najviše pomagali partije na vlasti, pre svega Demokratsku stranku i SPS".

Na pitanje čime će se baviti, on je odgovorio da ne zna koliko će trajati njegovo odsustvo iz javnog života, ali da ima mnogo stvari koje može da radi, od prevodilačkih i berzaniskih poslova, do sklapanja raznih ugovora.

"Što se mog ekonomskog opstanka tiče, niko ne mora da brine. Uzgred, nisam krao, nisam se viđao sa tajkunima, a nisam ni razgovarao ni s kim od njih niti znam o čemu bih razgovarao sa onima koji su pomogli formiranje vlade Tadić - Dačić - Jovanović", naglasio je Vučić.

Ranije danas je u Skupštini grada rečeno da ostavka Aleksandra Vučića na tu funkciju još nije stigla u pisarnicu gradskog parlamenta.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE