• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbornici o nacrtu statuta grada Beograda

Nacrt statuta grada Beograda i Predlog rešenja o postavljenju zamenika gradskog parlamenta će biti glavne tačke dnevnog reda Skupštine.

 Odbornici o nacrtu statuta grada Beograda Izvor: MONDO

Odbornici će razmatrati i predloge planova detaljne regulacije bloka između ulica Mileševske, Vojvode Dragomira, Cara Nikolaja II i Radoslava Grujića na Vračaru, kao i Prve mesne zajednice u naselju Jajinci.

Na dnevnom redu biće i predlozi izmene i dopune plana postavljanja privremenih objekata na teritoriji Starog grada, kao i postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na području opštine Palilule.

Statut Beograda donela je Skupština Beograda 21. jula 2004. godine, ali je u međuvremnu donet novi Ustav Republike Srbije, a u skladu sa njim i Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o glavnom gradu.

Tim zakonskim aktima na nov način uređen je sistem lokalne samouprave i položaj grada Beograda, što je uslovilo i izradu i novog Statuta grada Beograda radi usklađivanja sa njima.

Zakonom o lokalnoj samoupravi, donetim decembra 2007, predviđeno je da će novoizabrana skupština lokalne samouprave uskladiti statut u roku od 90 dana od dana svog konstutuisanja.

Skupština Beograda konstituisana je 21. jula, a na prethodnoj sednici gradskog parlamenta formirana je i Komisija za izradu Nacrta statuta.

Gradski parlament, nakon utvrđivanja Nacrta statuta i na predlog Komisije, odrediće rok za pribavljanje mišljenja skupština opština, kao i rok za utvrđivanje Predloga statuta.

Posle pribavljanja mišljenja skupština opština, Gradsko veće utvrdiće Predlog statuta i dostaviti ga Skupštini grada Beograda na razmatranje i usvajanje.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE