• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić Tomin zamenik?

Aleksandar Vučić pojaviće se 21. oktobra na osnivačkoj skupštini partije Tomislava Nikolića, gde bi trebalo da bude izabran za predsednika.

 Vučić Tomin zamenik? Izvor: MONDO

Aleksandar Vučić pojaviće se 21. oktobra u Sava centru na osnivačkoj skupštini partije Tomislava Nikolića, na kojoj bi trebalo da bude izabran za zamenika predsednika - saznaju nezvanično “Novosti”.

U ovakav scenario “tomisti” su duboko ubeđeni, tvrdeći da će bivši gensek SRS prekinuti politički tajm-aut baš na dan kada se bude rađala nova stranka, koja će se, izvesno, zvati “Napred, Srbijo” ili “Napred Srbija”. Ovu terminološku dilemu u utorak je, kako nam je potvrđeno, razrešavao jedan naš poznati lingvista!

Da će ga “desna ruka” iz radikalske epohe pratiti i na novom političkom putu veruje i lider buduće partije:

“Ubeđen sam da će Vučić biti među našim osnivačima. On je i sam rekao da će biti u politici, a ja ne mogu ni da zamislim da nije sa mnom“, rekao je Nikolić.

Dok čekaju da im se Vučić priključi iz političke izolacije, među Tominim “klubašima” već se stidljivo skicira i rukovodeća garnitura nove partije.

Tako bi uz lidera Nikolića i njegovog zamenika Vučića, mesto generalnog sekretara trebalo da pripadne Nebojši Stefanoviću (Vučićev zamenik u SRS) ili Božidaru Deliću. U potpredsedničku fotelju zasigurno će da sednu Jorgovanka Tabaković i doskorašnji šef novosadskih radikala Igor Mirović.

Kako “Novosti” saznaju, Nikolićeva partija biće registrovana najkasnije za dve nedelje. Trenutno se pišu statut i programski ciljevi.

“Završavamo osnivačke akte i mislim da ćemo već u sredu pozvati javno sve građane koji žele da budu osnivači da nam se pridruže“, kazao je Nikolić. “Štampaćemo pristupnice i objaviti brojeve telefona na koje mogu da nam se jave .

A novi telefoni možda će već u sredu da zazvone u Čika Ljubinoj 8 gde će biti sedište Nikolićeve partije. Tamo su u utorak povezivani kompjuteri i faks-mašine.

“Centrala” partije biće na trećem spratu i prostiraće se na oko 300 kvadrata, koje je “tomistima” dao u zakup poznati biznismen Đorđe Nicović. Na tom prostoru biće pres-sala, velika soba za sastanke i kabineti za najviđenije stranačke funkcionere.

Dok Tomini reformisti željno iščekuju da prigrle Vučića, njegov staž u SRS, i pored ostavke, još nije prekinut. Potpredsednica radikala Gordana Pop-Lazić potvrdila nam je da je bivši gensek i dalje član stranke!

“Što se nas tiče Vučić je i dalje u stranci, jer nije vratio svoju člansku kartu - čuli smo od Pop-Lazićeve. - On je sada pasivni član, a njegova lična odluka je da podnese ostavku na sve funkcije.
Pop-Lazićeva nam je rekla da se još ne zna kada će da zaseda Centralna otadžbinska uprava, koja bi po stranačkom statutu, trebalo da bira novog generalnog sekretara.

Iako ona nije htela da govori ko su mogući Vučićevi naslednici, naši izvori iz SRS prenose da je toj funkciji najbliži šef beogradskog odbora Nemanja Šarović, koji od utorka u prestoničkom parlamentu “šefuje” odborničkoj grupi radikala.

Inače, po uzoru na republički parlament “tomisti” i “šešeljevci” podelili su se i u Skupštini grada Niša. Četvorica odbornika vernih Nikoliću, od ukupno 18, odvojilo se od grupe SRS i osnovalo svoj klub “Napred, Srbijo”.

Nikolić je pridobio većinu i u svom gradu. Njegovom taboru u Skupštini grada Kragujevca prišlo je deset od 18 odbornika SRS. Od ukupno 75 mesnih odbora, 60 je stalo na stranu Nikolića.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE