• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Vučića neću još dugo da čekam

Tomislav Nikolić izjavio da još sanja veliku Srbiju, da Mladića ne bi izručio Hagu, ali i da neće još dugo da čeka odluku Aleksandra Vučića.

 Nikolić: Vučića neću još dugo da čekam Izvor: MONDO

Bivši zamenik predsednika Srpske radiklane stranke Tomislav Nikolić tvrdi da nije promenio ni jedan stav koji je imao od napuštanja SRS. On je u intervjuu za "Presss" naveo da i dalje sanja veliku Srbiju i da ne bi Hagu izručio Mladića. Jedini stav koji je promenio je da Srbija mora u EU.

"Nema razlike između Tomislava Nikolića od pre deset-petnaest dana, koji je bio zamenik predsednika SRS-a, i Tomislava Nikolića danas. Ono što sam mislio pre desetak dana mislim i sada. Slobodniji sam da drugačije ispoljavam ono što mislim i da lakše sprovodim svoje ideje", tvrdi Nikolić.

"Ostajem pri svim principima, samo što neki moraju drugačije da se realizuju. Do svih granica velike Srbije mora da se ostvari potpuna demokratija i poštovanje ljudskih prava. To je ono na čemu ćemo graditi naš odnos s Hrvatskom", kaže Nikolić i dodaje da će uskoro ispuniti obećanje o preseljenju iz Bulevara Zorana Đinđića.

"Uskoro ću potpisati ugovor za novi stan, koji je u izgradnji. Ne bih da otkrivam ime ulice u koju se selim da i njoj ne promene ime. Stan će biti gotov za oko godinu dana, a ugovor ću potpisati ranije."

Nikolić nije želeo da precizira ko će biti finansijeri njegove nove stranke negirajući da su mu finansijsku pomoć već ponudili: Miroslav Mišković, Danko Đunić, Milan Beko, Miodrag Babić, Miograd Kostić, Zoran Drakulić, Đorđije Nicović, Rodoljub Drašković...

Što se tiče pretnji njemu i njegovoj porodici Tomislav Nikolić kaže da je država preduzela neke mere za njihovu bezbednost što bi moglo da znači da ima indicija da je neko odlučio da ga ugrozi.

Iako se zalaže za ulazak Srbije u EU kaže da je protiv izručenja Ratka Mladića Hagu.

"I Evropa treba da sarađuje sa Srbijom. I da li smo ikada saznali sve te evropske uslove. Zato tražim sada i od naše vlasti i od EU i ostalih koji odlučuju o sudbini Srbije da sednemo za sto. Da Evropa napiše šta traži od nas, a mi da kažemo šta Srbija može da ispuni", rekao je Nikolić

Svoju novu stranku on ne vidi u koaliciji sa Tadićem: "Zašto bismo pravili jednopartijski sistem? Ko bi onda bio opozicija? Ja želim dva bloka. Može li DS da okupi svoj blok? Može! I ja hoću da okupim blok, da pozovem Koštunicu i Ilića! Imamo bliske stavove, ako treba, jedna lista na izborima na kojoj će se znati koliko ko ima kandidata pa da se posle izbora podelimo u klubove. Može! Hoće jednu stranku - može! Hoću da sarađujem, da se smenjuje vlast, da teramo jedni druge da dobro radimo", objasnio je Nikolić.

Na pitanje zašto se Aleksandar Vučić još nije pridružio njegovoj opciji Nikolić je odgovorio:

"Vučić je apsolutno, stopostotno uz nas, on podržava moje ideje. To znači da ja treba da imam strpljenja još koji dan. Svi njegovi prijatelji, najbliži saradnici su već kod mene". On međutim dodaje da ga neće večno čekati.

"Neću da čekam do 21. oktobra (osnivački kongres stranke). Na dan formiranja stranke očekujem ugledne ljude koji će tada biti iznenađenje. Neće valjda Vučić da bude iznenađenje! On pre toga mora potpuno jasno da kaže da ćemo on i ja i nekoliko naših najbližih saradnika da pripremimo i program, statut i organizaciju."

Na pitanje šta Vučića sprečava da "prelomi" Nikolić odgovara da smatra da je to velika privrženost Šešelju i želja da mu i dalje pomaže u odbrani.

"Ima stvari u odbrani Šešelja koje samo Vučić može da uradi i ima stvari organizacionih i logističkih koje samo ja mogu da uradim. Ponudio sam saradnju timu za odbranu Šešelja, da niko ne zna", rekao je Nikolić u intervjuu za "Press".

(MONDO/Foto: Press)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE