• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS protiv jedostrane primene sporazuma sa EU

DSS kritikovala je stav premijera da bi Srbija trebalo da počne sa jednostranom primenom Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU.

 DSS protiv jedostrane primene sporazuma sa EU Izvor: MONDO

DSS je ocenila da je to "nastavak štetočinske politike vlade usmerene protiv ekonomskog razvoja Srbije i svih njenih građana"

"Jednostrana primena Prelaznog sporazuma označila bi početak sistematskog uništenja srpske privrede zarad ostvarenja ekonomskih interesa velikih kompanija iz EU i njihovih emisara u redovima srpske Vlade", navodi se u saopštenju Ekonomskog saveta DSS-a.

Dodaje se da bi ukidanje carina na uvoz robe iz EU direktno ugrozilo opstanak domaće privrede, kao i egzistenciju više hiljada građana zaposlenih u domaćim preduzećima.

"Jednostranom primenom ovog sporazuma, višestruko bi se povećao spoljnotrgovinski deficit zemlje, a u isto vreme smanjili fiskalni prihodi, što bi dodatno opteretilo državni budžet", smatraju u DSS-u.

U saopštenju DSS-a ističe se i da poziv na jednostranu primenu prelaznog trgovinskog sporazuma predstavlja presedan u istoriji ekonomskih odnosa na teritoriji Evrope i ocenje da će njegovo prihvatanje biti samo još jedno u nizu poniženja koje je Vlada Srbije doživela od Evropske unije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da bi Srbija trebalo da počne da primenjuje Prelazni trgovinski sporazum sa Evropskom unijom.

Cvetković je kazao da je EU otvorila tržište za Srbiju i da bi Srbija trebalo da razmotri sporazum i vidi koji delovi sporazuma se već primenjuju, a na kojima bi trebalo raditi i pre nego što EU taj sporazum odmrzne.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE