• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vehabijama smetalo crkveno zvono

Sarajevska policija uhapsila je dvojicu vehabija koji su u subotu naveče pokušali ući u katoličku crkvu Presvetog trojstva.

 Vehabijama smetalo crkveno zvono Izvor: MONDO

U saopštenju kantonalnog MUP-a se navodi da je istragom utvrđeno da su S.E. (19) iz Velike Kladuše, koji je trenutno nastanjen u Sarajevu, i maloljetni J.K. iz Sarajeva u petak, 21. novembra oko 19.00 časova zvonili na ulazna vrata župske kancelarije.

KTA ranije je prenijela izjavu župnika Ivan Rvalice da su dvojica muškaraca, pripadnika vehabija, zatražili od njega da ih pusti u crkvu, jer im smeta crkveno zvono.

S.E. i J.K su potvrdili da su zvonili na vrata vjerskog objekta i da im je namjera bila da sa župnikom porazgovaraju na temu odnosa islama i hrišćanstva, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Policija je lica identifikovala na osnovu video-zapisa sa kamere koja je postavljena na župskoj kancelariji.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, po čijem nalogu su obavljeni intervjui sa navedenim osobama, a intervju sa maloljetnim J.K. je obavljen u prisustvu socijalnog radnika.

Tužilac je naložio da se uhapšeni puste a operativni materijal, po kompletiranju, dostavi Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

"Nezavisne novine" saznaju od Ivana Ravlića, župnika crkve Presvetog trojstva, da su dvojica muškaraca s bradama i potkraćenim pantalonama pozvonila na vrata crkve u subotu u 19.15. Rekli su mu da im smeta crkveno zvono.

"Pitao sam ih zašto u to doba dolaze, a oni su kazali da žele da razgovaraju sa svećenikom. Kada sam im rekao da sam ja župnik, tražili su da im otvorim vrata da vide unutrašnjost crkve. Odgovorio sam im da nema potrebe da u to doba gledaju crkvu, te da se u te sate crkva ne otvara. Oni su onda kazali da im smeta zvono. Rekao sam im da dođu sutradan da razgovaramo", ispričao je župnik Ravlić.

On ih je, kako kaže, prije nego što su pozvonili posmatrao na snimku video-nadzora ove crkve, koja se nalazi u naselju Dolac malta.

"Obojica su imala bradu, kod jednog je bila duža, a kod drugog kraća. Imali su kraće hlače, a jedan i vojničku bluzu. Sve se to vidi na snimku koji sam predao policiji", ispričao je Ravlić.

Smatra da je ovaj događaj ozbiljna stvar, jer do tada vehabije nikada nisu dolazile u župske urede.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE