• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Zadužen tim za kontraprijave

Vlada Republike Srpske zadužila je u ponedjeljak tim koji će, u ime Vlade, pripremiti prijave protiv "onih koji rade protiv RS", izjavio je Dodik.

 Dodik: Zadužen tim za kontraprijave Izvor: MONDO

On je u izjavi Tanjugu rekao da je na čelu tog vladinog tima ministar pravde RS Džerard Selman i da im je zadatak da u roku od dva dana pripreme svu potrebnu dokumetnaciju za podnošenje prijave protiv nadležnih pravosudnih institucija u BiH.

Dodik je krajem prošle sedmice najavio da će vlada RS podnijeti prijave protiv glavnog tužioca BiH Milorada Barašina, stranih sudija i tužilaca u pravosudnim institucijama BiH, kao i protiv zamjenika vioskog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana i pojedinih novinara i predsjednika nevladine organizacije "Narodni front" Dragomira Babića.

Najava o kontraprijavama je uslijedila nakon što je tužilaštvo BiH dobilo nalog od Suda BiH da pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu izuzmu dokumentaciju iz vlade, odnosno resornih ministarstava u vezi sa predmetima koji su pod istragom.

Vlada RS osporava nadelžnost pravosudnim institucijama BiH da sprovode te istrage, navodeći da RS ima nadležna tužilaštva, koji će, ako je potrebno, sprovesti istražne radnje.

Već duže vrijeme izmedju vlade i tužilaštva BiH traje prepiska oko dokumentacije koju traže nedležne pravosudne institucije u vezi sa istražnim radnjama oko izgradnje novog komleksa zgrada vlade RS, autoputa Banjaluka - Gradiška, RTV doma u Banjaluci i nekih drugih predmeta koja se tiču rada pojedinih gradjevinskih firmi i njihove povezanosti sa ministarstvima RS. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE