• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naser Orić optužen za iznudu

Sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Nasera Orića, kojeg sarajevsko tužilaštvo tereti za iznudu i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

 Naser Orić optužen za iznudu Izvor: MONDO

"Još mi zvanično nije uručena ni optužnica, niti potvrda, ali sam u kontaktu sa sudom dobila informaciju da bi prvo pojavljivanje Orića sudijama trebalo da bude početkom decembra",  potvrdila je danas Srni Vasvija Vidović, advokat Nasera Orića.

Ona je izrazila očekivanje da će danas dobiti od Opštinskog suda zvaničnu potvrdu optužnice i samu optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je 14. novembra podiglo optužnicu protiv Orića, koja ga tereti za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Naser Orić, ratni komandant Armije BiH u Srebrenici, njegova supruga Zahida i Džermin Kadrić uhapšeni su 3. oktobra.

U optužnici se navodi da je Orić prijetnjama prisilio Džehvu Okanović iz Tuzle da učini radnje na štetu svoje imovine, čime je za sebe pribavio imovinsku korist od 204.000 KM.

U trenutku hapšenja kod Orića i njegovih saradnika pronađeno je više stotina hiljada KM, kao i veća količina oružja.

Kod Orića je pronađeno više pištolja i pušaka, i to automatska puška marke "hekler", zatim "M-48", lovačka puška sa optičkim nišanom i puška marke "Uzi", kao i veća količina municije za ovo oružje, za čije držanje nije imao odobrenje nadležnih organa. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE