• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: Teška politička situacija u BiH

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak ocijenio je u Briselu da se politička situacija u BiH može opisati kao "teška", saopšteno je iz OHR-a.

 Lajčak: Teška politička situacija u BiH Izvor: MONDO

"BiH i dalje treba naša pažnja na najvišem nivou", rekao je Lajčak na sastanku Komiteta za politička i bezbjednosna pitanja EU i NATO-a, kojim su zajednički predsjedavali visoki predstavnik za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Havijer Solana i generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer.

Lajčak je istakao da postoje brojni izazovi mirovnom sporazumu, kako protiv BiH i njenih institucija, tako i protiv postojanja Republike Srpske.

"Efekat ove negativne političke klime jeste očigledan neuspjeh u provođenju reformi, pa je posljednjih mjeseci usvojeno samo nekoliko novih zakona. Za napredak u BiH bili su potrebni neproporcionalno veliki napori međunarodne zajednice", dodao je Lajčak.

Govoreći o sporazumu koji su 8. novembra postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Sulejman Tihić i HDZ-a BiH Dragan Čović, Lajčak je rekao da je to ohrabrujući znak, koji ima potencijal da deblokira postojeći politički zastoj, navodi se u saopštenju.

"BiH još nije ispunila uslove i ciljeve za tranziciju OHR-a, što znači da će OHR nastaviti sa svojim mandatom tokom 2009. godine", podsjetio je Lajčak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE